"Desant" na plažu na Braču: Ekipa je ležerno došla brodom, izvadila lopate i vreće

 
J. V.
J. V.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

"Samo slučajnošću i prisebnošću jedne gošće sprečena je krađa"

Na bolskoj plaži se u nedelju, u poslepodnevnim satima, dogodio zaista bizaran, ali za Hrvatsku nažalost više, nimalo neobičan događaj, piše Morski.hr.

Tamošnji direktor turističke zajednice, Ante Trutanić, tvrdi da su dva muškarca pokušala da ukradu šljunak sa plaže!

- Pukom slučajnošću i prisebnošću jedne bolske gošće sprečena je krađa žala sa jedne plaže u Murvičkom akvatorijumu. Naime ekipa je ležerno došla sa brodom koji izgleda kao desantni, izvadila lopate i vreće i počela da puniti šljunak naočigled gospođe koja se tu kupala - priča Trutanić i dodaje:

- Kako je dotična gospođa strankinja, ona je za savet pitala jednog Murvičanina odnosno Boljanina, smatra li se takvo ponašanje normalnim i je li to društveno prihvatljivo u Republici Hrvatskoj s obzirom na njihovu ležernost.

- Srećom taj Boljanin je naravno odmah shvatio o čemu se radi pa ih je sprečio u pokušaju i naterao da vrate sav šljunak koje su skupili u vreće. Ipak ovako nešto ne sme da prođe ispod radara, počinioci bi trebalo da budu sankcionisani kako im više ne bi palo na pamet da se bave takvim stvarima - poručuje Trutanić.

Ovaj čin inače se prema Zakonu o rudarstvu smatra protivpravnom eksploatacijom mineralnih sirovina koji su u vlasništvu Republike Hrvatske Kazne za ovo što rade su rigorozne. Tako za fizičku osobu idu do 33.180, a za pravnu i do 132.720 evra, piše Morski.hr.

(Telegraf.rs)

Video: Služe se kroketi, ljubimci imaju trenere, a u ponudi je i vežbanje joge: Otvorena prva plaža za pse

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA