Kruži užasan snimak kruzera koji ispušta fekalije u more kod Zadra: "Niko normalan to ne bi uradio"

 
A. R.
A. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 9

"Video sam objavljen video-snimak i u ovom trenutku ne mogu ništa konkretno da kažem. U ponedjeljak ćemo sve da proverimo i o tome izaći u javnost", rekao je Željko Knežević, upravnik Lučke uprave Zadar

U toku letnje sezone na hrvatskom primorju prisutan je veliki broj kruzena koji pristaju u luke širom zemlje, a jedan takav se usidrio u Zadru.

Navodno, brod se usidrio u luku kako bi ispustio fekalije u more.

Jedan užasnuti očevidac je snimio trenutak kada je brod ispustio svoje otpadne vode u more.

"Video sam objavljen video-snimak i u ovom trenutku ne mogu ništa konkretno da kažem. U ponedjeljak ćemo sve da proverimo i o tome izaći u javnost", rekao je Željko Knežević, upravnik Lučke uprave Zadar.

Praksa ispuštanja otpadnih voda s kruzera u more na području luke donosi ogromne kazne i za kapetane takvih brodova i za kompanije.

"Niko normalan ne bi se usudio tako nešto da uradi, niti negde u kanalu između ostrva, a kamo li u gradskoj luci. Osim toga vode koja se ispuštaju iz broda su do neke mere kroz brodski sastav hemijski obrađene tako da nemaju onakvu smeđu boju kakva se vidi na snimku", pojasnio je Knežević.

Sa ovim problemo je moguće boriti se na razne načine.

Na primer, luka Gaženica ima fiksni uređaj koji prikuplja otpadne vode sa kruzera. Za ostale tu je po potrebi koncesionar. Postoje kompanije koje vozilima stižu na poziv agenta, prikupljaju taj otpad i dalje ga zbrinjavaju prema zakonu.

Video: Snimak novogodišnjeg kupača na plaži u Herceg Novom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA