Albanka BMW-om ubila sestru Katarinu i brata Stjepana, hoće da je puste iz zatvora: Porodica Đerlek protestuje

 
A. R.
A. R.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Zbog ove odluke organizovan je protest na Jadranskoj magistrali kod Čeveljuše u subotu prepodne a sve zbog odluke da bi mlada Albanka uskoro mogla da bude na slobodi ukoliko plati kauciju

Albanka Klevisa Jmeri (29), koja je osumnjičena da je kod mesta Slano, u Hrvatskoj, svojim BMW-om usrmtila brata i sestru, Stjepana (21) i Katarinu (19) Đerlek mogla bi uskoro da bude na slobodi, prenose mediji.

Zbog ove odluke organizovan je protest na Jadranskoj magistrali kod Čeveljuše u subotu prepodne a sve zbog odluke da bi mlada Albanka uskoro mogla da bude na slobodi ukoliko plati kauciju.

Sve vreme trajanja protesta policija je regulisala saobraćaj na ovom delu magistrale.

Porodica poginulih je nakon protesta pozvala da ispred zgrade Opštinskog uda u Dubrovniku održe mini protest pod nazivom "Glas za pravdu - protest za Katu i Stipu" koji bi trebalo da se realizuje u subotu oko 19.30 časova.

"Ovaj protest organizujemo u znak protesta protiv odluke Opšinskog suda u Dubrovniku, koja se odnosi na moguće puštanje Klevise Jmeri, optužene za izazivanje frontalnog sudara 9. aprila 2024. godine, u kojem su smrtno stradali moj brat Stjepan i sestra Katarina. Kritikujemo odluku da se Jmeri, uz maksimalne mere predostrožnosti, pusti iz istražnog pritvora, te se protivimo presudi 'ubistvo o iz nehata'", napisao je Viktor, brat poginulih.

Podsetimo, Albanka Klevisa Jmeri (29) je te aprilske večeri oko 20 sati vozila svoj terenac od 170.000 evra na putu D-8 kod mesta Slano. U suprotnom smeru, brat i sestra Katarina (19) i Stjepan (21) Đerek vozili su kući u Gradac. Stjepan je, kao i puno puta do tad, otišao po svoju mlađu sestru koja je bila maturantkinja u dubrovačkoj srednjoj školi. Vozio je po propisima, dok je Jmeri svoj terenac BMW XM slovačkih registarskih tablica vozila prebrzo. Dovoljno brzo da je navodno proklizala prilikom nepropisnog preticanja vozila ispred sebe i frontalno se zabila u Stjepanov auto marke "golf". Brat i sestra poginuli su na mestu.

Veštak je utvrdio da je u trenutku udara vozila 90 kilometara na sat. No to ne znači da je to bila brzina kojom je vozila pre sudara. Stjepanov automobil se u trenutku udara kretao 40 kilometara na sat, jer je počeo da koči, a do tad je vozilo dopuštenom brzinom od 90 km/h, prenosi 24sata.hr.

(Telegraf.rs)

Video: Evropa na udaru nevremena: U Mađarskoj na snazi zaštita od poplava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sudija Dred

    20. jul 2024 | 14:17

    Eto vam sad,"braćo" Hrvati,ližite se sa vašom braćom albancima,samo neka ste protiv nas udruženi,sve može..A što vam ubijaju decu po putevima i ostaju nekažnjeni? Nikom ništa...Ovu ako puste iz zatvora uz kauciju: nikada je više nećete ni videti,niti privesti pravdi,ima šipci da je uštekaju,ona će živeti do kraja života srećna i zaštićena,a ono dvoje mladih pokrila crna zemlja...Ja se samo nadam da će ipak jednom proraditi "Božija pravda" i "Božija ruka". Pa će se i svima njima vratiti istom merom,kad-tad...🙏🙏

  • Vizitor

    20. jul 2024 | 14:00

    Puste li je,nikad je vise nece vidjeti.Dzaba oduzimanje pasosa,kucni pritvor...Naci ce albanci nacin da je gliserom prosvercuju do Albanije.Krajnja destinacija Kosovo (crna rupa pravnog poretka) i novi identitet...

  • mm

    20. jul 2024 | 13:58

    Pustice je i vise je nikada sud videti nece,siptari su zasticena vrsta.Tuga ,zbog dvoje mladih,trebala bi dozivotno da sedi u zatvoru

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA