Vozača Hitne pomoći u Hrvatskoj udarila struja dok je spasavao čoveka: Došao sebi, pa nastavio da ga reanimira

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Radnik Hitne pomoći u Hrvatskoj doživeo je strujni udar dok se trudio sa spasi život jednom čoveku. Kada je došao sebi, nastavio je da ga reanimira,pa ga je čak i prevezao do bolnice

Vozač Hitne pomoći Krapinsko-zagorske županije izašao je sredu 17. jula je na intervenciju koja je bila izuzetno hitna pošto se radilo o osobi koja je doživela strujni udar, piše 24sata.hr.

U pitanju je bila osoba u četrdesetim godinama s malom decom, pa je vozač Hitne pomoći jurio što je brže mogao kako bi spasio tog čoveka.

Ali, tokom intervencije i sam je doživeo strujni udar.

Međutim, nije se predao. Pribrao se i nastavio da radi svoj posao - spasava tuđi život.

"Nivo adrenalina u takvim slučajevima je toliko visoka da daješ maksimum sebe kako bi spasio čoveka. I u toj strci, brzini često se događaju razne situacije. Te srede, u takvoj jednoj užurbanoj i stresnoj situaciji kada elektrodistribucija još nije stigla na lice mesta, vozač hitne na mestu intervencije preživeo je strujni udar. Ma, šta preživeo? Vozač je preživeo strujni udar, nastavio reanimaciju osobe, odvezao je u bolnicu i tada je i sam zadržan na posmatranju. Taj vozač radi već tridesetak godina. Prvo u domu zdravlja, a potom više od desetak godina u Zavodu za hitnu medicinu. Zove se Đuro Vorih, zapamtite njegovo ime. Jer on je te srede preživeo da bi pomogao", piše u objavi na Fejsbuk stranici "Hitna uživo 194".

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA