Ambasadorka Jovanović: Severna Makedonija zahvalna Srbiji na pružanju pomoći u gašenju požara

 
M. M.
M. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Ambasadorka je navela da je u razgovoru još jednom potvrđena spremnost Srbije za pružanje podrške Severnoj Makedoniji i njenim građanima u ovoj kriznoj situaciji

Ambasadorka Srbije u Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović sastala se danas sa ministrom unutrašnjih poslova Severne Makedonije Pančetom Toškovskim koji je izrazio veliku zahvalnost Srbiji povodom pružanja pomoći u gašenje požara na nekoliko lokacija u toj zemlji.

"Ministar Toškovski izrazio je veliku zahvalnost Republici Srbiji povodom pružanja pomoći u vidu slanja helikoptera za gašenje požara koji trenutno bukte na nekoliko lokacija u zemlji, a ovakav gest Srbije protumačio je kao još jedan dokaz prijateljstva između naših država i naroda", objavila je na svom Instagram nalogu ambasadorka Jovanović.

Ona je navela da je u razgovoru još jednom potvrđena spremnost Srbije za pružanje podrške Severnoj Makedoniji i njenim građanima u ovoj kriznoj situaciji.

"Tokom razgovora bilo je reči i o mogućnostima za dalje unapređivanje saradnje u domenu rada resornih ministarstava i obostrano je ukazano na važnost solidarnosti i dijaloga u suočavanju sa zajedničkim izazovima i pretnjama", navela je Jovanović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Srpski vatrogasci i helikopter Ka-32 ispraćeni u Severnu Makedoniju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA