Detalji velike međunarodne policijske akcije u Crnoj Gori: Uhapšeno devet osoba, krivične prijave protiv 19

 
M. P.
M. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

SDT: U CG uhapšeno devet osoba, krivične prijave protiv 19 lica

U međunarodnoj akciji "General", po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja (SPO) uhapsili su devet osoba, a krivične prijave su podnete protiv 19 lica zbog sumnje da su krijumčarili drogu.

"Po nalogu SDT, SPO je lišilo slobode V.U., V.M.Č., M.B., N.U., V.D., D.R., P.M., M.P. i V. P., i protiv njih, kao i protiv R.Z., D.P., V.V., R.B., I.D. i L.D., koji su u bekstvu ili nisu dostižni državnim organima i M.B., D.M., V.L. i R.P., koji su na izdržavanju zatvorske kazne, podnelo krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga", saopšteno je iz SDT-a.

Navedeno je da je predmet krivične prijave delovanje kriminalne organizacije koju su organizovali osumnjičeni V.U. i R.Z., a čiji pripadnici su postali ostali osumnjičeni, u međunarodnim okvirima, u cilju vršenja krijumčarenja opojne droge kokain iz Južne Amerike u Evropu i Australiju, brodovima, u količini od 1.570 kg, u oktobru 2020. godine, koje je sprečeno od organa otkrivanja Kolumbije, i u količini od oko 900 kg, u junu 2021. godine, koje je sprečeno od organa otkrivanja Australije.

"Otkrivanje i obezbeđivanje dokaza o krivičnim delima i osumnjičenima i prikupljanje svih drugih obaveštenja i podataka koji mogu biti od koristi za uspešno vođenje krivičnog postupka sprovedeno je u višemesečnoj kontinuiranoj saradnji i kroz međusobnu razmenu informacija Specijalnog državnog tužilaštva i Specijalnog policijskog odeljenja sa Agencijom Evropske Unije za sprovođenje zakona - Europol, Federalnim istražnim biroom - FBI i Upravom za suzbijanje narkotika - DEA Sjedinjenih Američkih Država i Australijskom federalnom policijom - AFP, dok je dokazne i policijske mere i radnje prema osumnjičenima, do podnošenja krivične prijave preduzimalo Specijalno policijsko odeljenje. Asistenciju su pružili službenici Odseka za borbu protiv droge i Sektora policije specijalnih namena", naveli su iz SDT-a.

Policija će, naveli su, osumnjičene sprovesti na saslušanje u zakonskom roku, dok je policija prethodno pretresla njihove stanove i druge prostorije koje koriste u Crnoj Gori, radi pronalaska tragova krivičnih dela i predmeta važnih za krivični postupak.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Stef Kari posle pobede nad Australijom: Pokazali smo da smo ranjivi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA