Mesecima traje istraga o misterioznom nestanku novorođenčeta u Foči: Sumnja se i na trgovinu decom

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Mesecima Tužilaštvo i policijski službenici MUP-a RS-a rade na ovom slučaju, pokušavajući utvrditi da li je dete živo ili ne i da li je postalo žrtva trgovine decom

Okružno javno tužilaštvo u Trebinju vodi istragu o slučaju nestanka bebe iz Foče kojoj se nakon rođenja gubi svaki trag.

Prema rečima portparola Tužilaštva u Trebinju Srđana Vukanovića preduzete su sve neophodne mere i radnje na utvrđivanju svih okolnosti o ovom slučaju u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a RS-a.

Istraga u ovom slučaju je vrlo kompleksna, a za Klix.ba je rečeno da Tužilaštvo neće izlaziti u javnost s bilo kakvim informacijama dok traje proces istrage i do donošenja konačne tužilačke odluke.

Kako saznaje Klix, mesecima Tužilaštvo i policijski službenici MUP-a RS-a rade na ovom slučaju, pokušavajući utvrditi da li je dete živo ili ne i da li je postalo žrtva trgovine decom.

Ono što je do danas poznato, ali ne i zvanično potvrđeno je da je istraga pokrenuta u februaru mesecu ove godine nakon što je prijavljeno policiji da je žena iz okoline Foče rodila muško novorođenče koje je nakon porođaja nestalo.

Majka deteta navodno je sve vreme krila trudnoću jer njen suprug nije otac deteta.

Iz MUP-a Republike Srpske potvrđeno je da policija ima otvoren predmet u vezi sa jednom ženskom osobom, za koju je utvrđeno da se porodila, ali da deteta nema, takođe da se na predmetu intenzivno radi te da zbog zaštite istrage ne žele izlaziti u javnost sa više informacija.

Ipak detalji istrage cure u javnost. Žena je, prema pisanju medija iz RS-a, istražiocima navodno kazala da se porodila sama, bez lekarske pomoći, i da je beba preminula, a da je telo navodno bacila u reku Drinu.

Dalje ističu da telo bebe nije pronađeno, te da nisu otkriveni ni dokazi koji potvrđuju ovakav epilog. Tvrde da je majka više puta ispitivana i da su se u iskazima pojavljivale nedoslednosti, od datuma porođaja do promene lokacija na kojoj je navodno bacila telo bebe.

Postoji i sumnja na trgovinu detetom, a tokom proveravanja svih informacija, došlo se do saznanja da je žena, tokom trudnoće, odlazila na preglede u privatnu kliniku, gde su navodno saslušane i odgovorne osobe, te da su utvrđene izvesne nedoslednosti u izjavama što navodi na sumnju da je reč o trgovini detetom.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA