Nesvakidašnja situacija: Italijanska policija jurila odbeglog vozača po Sloveniji

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Nesvakidašnja potera odigrala se u nedelju

U nedelju se u Novoj Gorici odigrao divlji prekogranični lov na pobeglog vozača. On je već na italijanskoj strani granice bežao od italijanskih policajaca, a zatim je pobegao u Sloveniju, javlja 24ur.com.

Policijska vozila su ga pratila preko nekadašnjeg graničnog prelaza u Vrtojbi sve do naselja Renče. Usput su osobe u vozilu kroz prozor izbacivale različite predmete, a na kraju je vozač u Renčama udario u zid stambene kuće.

U vozilu su nadležni pronašli brojne predmete za koje postoji sumnja da potiču iz imovinskih krivičnih dela.

Slovenačka policija je u nedelju oko 5 sati ujutro obaveštena da italijanski organi bezbednosti, na osnovu sporazuma o prekograničnoj policijskoj saradnji, na području Policijske uprave Nova Gorica prate vozača putničkog automobila marke "ford", rumunskih registarskih oznaka.

Kako su saopštili iz Policijske uprave Nova Gorica, ustanovili su da su italijanski organi bezbednosti na italijanskoj strani državne granice bezuspešno pokušavali da zaustave vozača automobila, koji nije poslušao naređenja i nastavio je ubrzanom vožnjom ka Republici Sloveniji.

Pobegli vozač je u Sloveniju ušao preko nekadašnjeg međunarodnog graničnog prelaza u Vrtojbi, a italijanski organi bezbednosti su ga pratili na slovenačku stranu. Tokom vožnje na slovenačkoj strani, osobe iz pobeglog vozila izbacivale su različite predmete.

Vozač je bežao od policije kroz više naselja na području Policijske stanice Nova Gorica, da bi na kraju udario u zid stambene kuće u centru naselja Renče. Nakon sudara, tri nepoznate osobe su pobegle iz vozila u pravcu Volčje Drage, dok su nadležni na mestu nesreće uhapsili 24-godišnjeg državljanina Rumunije.

U vozilu su pronađeni brojni predmeti za koje postoji sumnja da potiču iz imovinskih krivičnih dela. U skladu sa smernicama državnog tužilaštva u Novoj Gorici, policajci su predmete zaplenili.

(Telegraf.rs)

Video: Velika konferencija o VTO "Put do novog života", drugi panel

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA