Devojčici usred Splita ukrali invalidska kolica, majka očajna: Rađena su po meri, ne može bez njih

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Očajna majka ističe i da su kolica rađena po meri i da su vredna nekoliko hiljada evra

Neverovatna krađe dogodila se u centru Splita, proteklog vikenda kada su iz ulaza jedne zgrade ukradena invalidska kolica.

Kako prenosi "Slobodna Dalmacija", očajna majka, čija 13-godišnja ćerka ne može da se kreće bez kolica, krađu je prijavila policiji i oglasila se na društvenim mrežama.

"Evo taman se vraćam iz policije gde sam prijavila krađu kolica. Oni će sigurno obaviti svoj deo posla, ali nekako mislim da je to ipak uzeo neko iz nekakve šale, zezancije, pijanog posla. Nisu dobro razmislili da ta kolica nekome trebaju, praktično znače život. Zato sam slučaj prijavila direkciji Čistoće, njihovoj operativi, da znaju da reaguju ako ih nađu bačena na nekoj lokaciji po gradu", napisala je majka.

Majka ističe i da su kolica rađena po meri i da su vredna nekoliko hiljada evra, koje su nabavili pomoću doznaka preko HZZO. Nakon što se oglasila na društvenim mrežama očajnoj ženi se javilo oko 1.000 zainteresovanih da joj pomognu, kupe nova kolica ili doniraju novac, koliko ko može.

"Moram naglasiti, veliko, veliko hvala od srca svim ljudima koji su nam se javljali, jedva smo stizali da odgovorimo. Zaista nam ne trebaju ni donacije niti bilo ko da kupuje nova kolica. To su aktivna invalidska kolica, rađena po meri za našu devojčicu koja ima cerebralnu paralizu. Prijavili smo Zavodu za zdravstveno osiguranje ceo slučaj, ima pravo na nova, istina školska kolica, ali za godinu dana će opet moći da naruči ova aktivna".

U objavi na Fejsbuku, Neda Milina Paić, kaže da su kolica naručena iz Italije:

"Naša cura je sad završila sedmi razred osnovne škole, i mentalno je potpuno zdrava, a trudi se biti što aktivnija i fizički, naravno koliko može, i u tome joj puno pomažu ta kolica koja su sad nestala. Naručena su tada iz Italije, kontaktirali smo i njih, na žalost sad je njima Feragosto pa ne radi fabrika".

Od septembra učenica inače ostavlja kolica u prizemlju zgrade u kojoj stanuje, ali prilično skrivena, ne na vidljivom mestu, prema izlazu na unutrašnje dvorište. Do petog sprata uspeva sama da se popne, ne bez doze ponosa naglašava majka, a po stanu se može tih par metara kretati sa štapom, bez kolica. Ali za napolje, za igru s vršnjacima ili odlazak u školu, takva kolica su joj neophodna.

(Telegraf.rs)

Video: Ogavni snimak iz Splita: Tražio vode, udario ženu flašom u glavu i brutalno tukao

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA