Dve snažne oluje pogodile Sloveniju, meteorolozi ostali iznenađeni, padao grad veličine oraha

 
A. P.
A. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Prva oluja stvorila se iznad Furlanije-Julijske Krajine i premeštala se prema zapadu zemlje. Druga se stvorila iznad centralne Slovenije i premeštala se prema istoku

Sloveniju su danas pogodile dve iznenadne superćelijske oluje! Kako prenose slovenački mediji, za deo zelje ubrzo je izdaz narandžasti meteo alarm.

Jak vetar praćen pljuskovima doneo je i grad veličine oraga. Meteorolozi su bili zatečeni.

"Pažnja! U centralnom delu zemlje formira se jaka oluja sa snažnim gradom! Tokom nevremena mogući su jaki udari vetra i pljuskovi. Nijedan meteorološki model nije predvideo ovo", poručili su iz slovenačke Agencije za okolinu (Arso).

Pojedini komadi ledenica imali su prečnik od šest centimetara.

Stanovnici Slovenije su na društvenim mrežama objavili fotografije grada i snimke nevremena.

Prva oluja stvorila se iznad Furlanije-Julijske Krajine i premeštala se prema zapadu zemlje. Druga se stvorila iznad centralne Slovenije i premeštala se prema istoku.

Meteorolog Luka Ravnik za portal "24ur" rekao je da još ponegde može biti jačih udara vetra. Osim narandžastog upozorenja zbog nevremena za delove Slovenije, izdano je upozorenje za celu zemlju zbog velikih vrućina.

U delovima zemlje i jaka bura pravi probleme, a zbog padavina je moguća velika količina vode na putevima. Vozači u Sloveniji su pozvani da voze oprezno i da se ne zaustavljaju ispod nadvožnjaka te u tunelima.

(Telegraf.rs)

Video: Pao sneg u Sloveniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA