Ako ste otišli u Crnu Goru automobilom, obratite pažnju: U ovom delu su pojačane policijske kontrole

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Pojačane kontrole učesnika u saobraćaju u zapadnoj regiji države; od početka juna sankcionisano skoro 2.400 vozača

Službenici Regionalnog centra bezbednosti "Zapad" vrše pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, te su tako juče ujutru u Nikšiću lišili slobode vozača R. K. (21), koji je kao učesnik u saobraćaju, na magistralnom putu Nikšić – Podgorica, u mestu Drenoštica, kao mladi vozač, upravljao vozilom brzinom od 147 km/h na delu puta gde je brzina kretanja ograničena na 80 km/h, saopštio je MUP Crne Gore.

U periodu od 1. juna tekuće godine službenici ovog Regionalnog centra bezbednosti sankcionisali su shodno Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima, 2.392 lica, od čega je podneto 330 prekršajnih prijava, te su izdata 2.602 prekrajna naloga.

Od početka juna dakle, sprovodeći pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, policija je u zapadnoj regiji sankcionisala 147 vozača koji su zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

U istom periodu slobode je lišeno 66 vozača, od čega 51 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 1,00 g/kg i većoj, tri vozača zbog prekoračenja brzine za više od 70 km/h od dozvoljene, kao i 12 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem psihoaktivnih supstanci.

Takođe u navedenom periodu, od ukupnog broja lica lišenih slobode, slobode je lišeno osam mladih vozača (sedam mladih vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola i jedan mladi vozač zbog prekoračenja brzine za više od 70km/h od dozvoljene).

Policijski službenici Regionalnog centra bezbednosti "Zapad" će i u narednom periodu sprovoditi aktivnosti na detektovanju i sankcionisanju prekršaja iz oblasti Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, a koji su nadalje i najveći uzrok nastanka saobraćajnih nezgoda sa teškim posledicama.

(Telegraf.rs)

Video: Filmsko hapšenje u Novom Pazaru: Mladić (27) sumnjiči se da je zapalio vozilo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Срб ин

    13. jul 2024 | 09:43

    Ово треба да важи за њихове који како лете тако и на жалост гину. Док неураде ауто путеве они су на европској листи ризичних и опасних путева.

  • Mile

    13. jul 2024 | 09:02

    Za normalne vozače ovo nije nikakva informacija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA