KBC Zagreb opet bez klime: "Sinu su jedva uspeli da stave braunilu koliko su mu se znojile ruke"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

"Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. Klimu imaju intenzivne i RTG. U produžetku RTG-a si kao u slepom crevu, bez vazduha, na 800 stepeni", ispričale su medicinske sestre

U hrvatskoj bolnici KBC Zagreb navodno ne rade klime dok se zemlja danima suočava sa toplotnim talasom. To su za 24sata.hr otkrili majka dečaka koji leži na odeljenju u Rebru, kao i neke medicinske sestre. Iz bolnice se još uvek nisu oglasili povodom ovih navoda, piše medij.

"Od juče sam sa sinom na respiratoru odeljenja Rebra i ne radi klima. Jedan dečak ovde leži od utorka i kaže da ne radi. Ovo je 4. sprat, vrućine su ogromne. Sestra nam se izvinjava i kaže da uprava bolnice moli za strpljenje. Nama se niko nije ni obratio oko toga. Ovo su nikakvi uslovi. Tu smo samo jednu noć, a već nam je dosta", ispričala je za 24sata.hr majka koja je sa svojim dvogodišnjim sinom hospitalizovana u četvrtak.

Prvo su boravili na Hitnoj i tamo im je, dodaje, bilo ugodno. Klima je radila i nije, dodaje, mogla ni zamisliti da će po ovim vrućinama biti smešteni na sprat bez klime.

"Juče smo od jutra na hitnoj. Tamo je bilo ugodno. No onda su nam rekli da moramo ostati jer je sinu nivo kiseonika u krvi bio nizak i da treba da prima kiseonik. Kad su nam našli smeštaj, poslali su nas gore na 4. sprat na respiratorno odeljenje da bi videli da tamo nema klime, praktično nema kiseonika. Noć nam je bila baš loša, pravili smo promaju, ali bilo je toliko vruće da su jedva stavili braunilu mom sinu koliko su mu se znojile ruke. Doneli su nam neka dva ventilatora, ali ona su samo vrtela vruć vazduh", ispričala je zabrinuta majka.

"Rebro je danima bez klime"

Od drugih je pacijenata na odeljenju saznala da su već danima bez klime.

"Kad sam čula da to traje danima pitala sam se je l' moguće da im treba toliko dana da poprave klimu. Tu leže bolesna deca koja su još k tome na respiratornom odeljenju, ovo je nehumano", navodi majka dvogodišnjeg dečaka koji onde leži od četvrtka.

Razgovarali su i s medicinskim sestrama koje su potvrdile navode pacijentkinje i rekle da imaju istih problema svake godine kad usred leta prestanu da rade klime pa se kupaju u znoju.

"Ne rade klime. Gore je pakao. Imamo ventilator koji kad god mogu nosimo sa sobom, ali tako je svake godine. Nama koji radimo na vrhu zgrade je najgore. Klimu imaju intenzivne i RTG. U produžetku RTG-a si kao u slepom crevu, bez vazduha, na 800 stepeni", ispričale su medicinske sestre.

Medij je zvao Rebro i poslali im upit, međutim još se niko nije oglasio povodom ovih tvrdnji.

Podsetimo, pre tačno godinu dana takođe nisu radile klime u celoj glavnoj zgradi KBC Zagreb i operacionom bloku.

Tada je došlo do velikog kvara zbog čega su hospitalizovani pacijenti, ali i kompletno bolničko osoblje trpeli nesnosne vrućine.

(Telegraf.rs)

Video: U Zagrebu preminula dva pacijenta obolela od legionele

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA