Usred paklenih vrućina, zbog rekonstrukcije demontirane klime u nikšićkoj bolnici: Pacijenti se guše

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Direktorka bolnice dr Dušanka Milatović Perović objasnila je da se klima uređaji demontiraju zbog stavljanja demit fasade i da će biti vraćene odmah nakon što radovi budu završeni

Pacijenti nikšićke Opšte bolnice tvrde da se zbog renoviranja bolnice maltene "guše", pošto su iz soba demontirani klima uređaji.

Kako prenose "Vijesti", direktorka bolnice dr Dušanka Milatović Perović objasnila je da se klima uređaji demontiraju zbog stavljanja demit fasade i da će biti vraćene odmah nakon što radovi budu završeni.

Ona je zamolila pacijente za strpljenje "ukoliko trenutna situacija sa malo više buke remeti nečiji komfor, jer je to sve za dobro pacijenata".

Ističe da je Opšta bolnica dobila 1.620.000 evra iz programa energetske efikasnosti, i da se radovi, koji su počeli u februaru i trajaće još sedam meseci, izvode u dve etape.

"Prva etapa podrazumeva zamenu komplet eloksirane bravarije na zgradi hirurškog paviljona i radove demit fasade na istoj zgradi, elektro i mašinske instalacije, kao i na zgradi psihijatrije. Vrednost ovih radova je 680.000 evra. Radovi na zameni bravarije su počeli u februaru ove godine i privode se kraju", kazala je Milatović Perović.

Objašnjava da je za drugu etapu planirana zamena bravarije i postavljanje demit fasada na zgradi dečjeg odeljenja, limarski, elektro i mašinski radovi, kao i limarija na zgradi dečjeg dispanzera, zatim nabavka dva lifta za zgradu hirurškog paviljona i dva kotla za potrebe greanja Opšte bolnice Nikšić.

Vrednost radova u drugoj etapi, koji počinju odmah nakon završetka prve etape, su 940.000 evra.

"Ovo je zaista veliki uspeh za našu bolnicu i ja se u ime naše ustanove i naših pacijenata zahvaljujem Ministarstvu zdravlja, Ministarstvu energetike i rudarstva i kancelariji Svetske banke u Crnoj Gori, na uloženom zaista velikom trudu i, naravno, postignutom uspehu", poručila je direktorka Opšte bolnice.

(Telegraf.rs)

Video: Zemljotres na Goliji oštetio mnoge objekte

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA