Trojica dečaka se zaglavila na sprudu, nivo vode brzo rastao: Za dlaku izbegnuta tragedija u Makedoniji

 
I. N.
I. N.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Trojica šesnaestogodišnjaka počela su da paniče, pošto je voda brzo nadolazila silovitom briznom i bili su svesni da ne mogu da doplivaju do obale, jer bih ih voda odnela

Trojica dečaka ostala su sinoć zarobljena na reci Treski u Makedoniji, tačnije na sprudu, pa je usledila dramatična akcija spasavanja.

Akciji je prethodilo ispuštanje vode iz hidroelektrane Matka, pa je došlo do naglog porasta vodostaja. Dečaci su, srećom, bili dovoljno pribrani da se popnu na sprud i tako ostanu bezbedni.

Trojica šesnaestogodišnjaka počela su da paniče, pošto je voda brzo nadolazila silovitom briznom i bili su svesni da ne mogu da doplivaju do obale, jer bih ih voda odnela. Iako je poziv u pomoć stigao brzo, prošli su sati dok dečaci nisu prebačeni na sigurno.

Naime, volonteri Crvenog krsta nisu imali mogućnosti da evakuišu dečake, pa su iz Centra za upravljanje kriznim situacijama odmah pozvali policiju i naložili da njihovi pripadnici krenu u akciju. Međutim, po dolasku na lice mesta i spasioci su shvatili da zbog brzine reke neće moći da priđu dečacima. Tada su hitno pozvali hidroelektranu i apelovali da odmah zatvore branu, kako bi dečaci ostali bezbedni i kako bi se voda dovoljno smirila da čamcima mogu da pređu po njih.

Dok je sve to bilo obavljeno, trojica dečaka su prošli pakao, sve vreme strahujući da će nabujala voda prekriti i sprud i odneti ih. Srećom, posle izvesnog vremena, spasioci su uspeli čamcem da priđu do tinejdžera i da ih bezbedno vrate na obalu.

Akcija spasavanja bila je završena tek oko 23 sata, a u izvlačenju dečaka pomogli su i meštani obližnjeg sela.

Dečaci, srećom, nisu povređeni.

(Telegraf.rs)

Video: Detalji drame na jezeru Međuvršje: Četvoro dece i 3 odraslih bilo zaglavljeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA