Vreme čitanja: oko 1 min.

Zamenik direktora SIPA Zoran Galić u bekstvu, osumnjičen za više krivičnih dela: Krije se u Hrvatskoj

A. R.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Istragu Tužilaštvo BiH sprovodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA

  • 1

Operativna akcija, kojom je upravljala Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) pod nadzorom Tužilaštva BiH, a zbog više krivičnih dela, sprovedena je na prostoru Bosne i Hercegovine, a među osumnjičenima je zamenik direktora SIPA-e Zoran Galić, piše Klix.

Istragom je, pored više osoba, obuhvaćen i zamenik direktora SIPA-e, Galić Zoran, zbog sumnje u izvršenje krivičnih dela: primanje dara i drugih oblika koristi i zloupotreba položaja ili ovlašćenja, u periodu dok je obavljao dužnost direktora Granične policije BiH.

"Takođe, postoje osnovne sumnje da je za sada nepoznata osoba iz gore navedenih institucija koje su uključene u istragu, osumnjičenom Galić Zoranu dostavilo informaciju o istrazi i planiranim merama i radnjama protiv njega, čime bi počinilo krivično delo povreda tajnosti postupka te će Tužilaštvo BiH, zajedno sa domaćim institucijama i međunarodnim partnerima, sprovesti istragu kako bi identifikovalo i u skladu sa zakonom procesuiralo navedeno lice", saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

"Osumnjičeni Galić je, nakon dobijenih informacija, dana 08.07.2024. godine, u popodnevnim satima ilegalno prešao granicu Bosne i Hercegovine i pobegao u Republiku Hrvatsku gde se i sada nalazi", navodi se.

Za sada su lišeni slobode pomoćnik komandira Jedinice Granične policije Trebinje, Milović Blagoje, državljanin BiH i Hrvatske, Bago Ivica, zbog krivičnih dela organizirani kriminal, nedopušten promet akciznih proizvoda, zloupotreba položaja ili ovlašćenja i drugih krivičnih dela.

Navedenu istragu Tužilaštvo BiH sprovodi zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, dok je u realizaciju aktivnosti lišenja slobode uključena Državna agencija za istrage i zaštitu - SIPA.

Istraga u ovom predmetu korupcije visokog nivoa se nastavlja dalje, a sprovodi se uz direktnu podršku EUROPOL-a.

(Telegraf.rs)

Video: Veliko hapšenje u BiH: Zločinci nad Srbima privedeni pravdi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA