Vreme čitanja: oko 3 min.

Potresna ispovest roditelja ubijene Mihaele: "Ubio nam je dete, a pokušavaju da ga izvuku na sve načine"

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Mi smo već znali što je bilo, a oni i dalje pričaju jednu te istu priču i ako je to slučajno bilo, valjda ideš da pomogneš unesrećenoj, a ne radiš to što je on radio - sakrivaš dokaze, što nije zvao oca ili tog načelnika, što joj nije pružio pomoć", dodao je Ivica Berak

  • 0

Bivši policajac Marko Smažil u lisicama je stigao u sudnicu zbog ubistva devojke Mihaele Berak. Pognute glave slušao je početak suđenja, piše Dnevnik.hr.

Devet meseci od ubistva koje je potreslo Slavoniju krenulo je suđenje, a porodica očekuje samo jedno.

"Očekivanja su da optuženi bude proglašen krivim i osuđen u skladu sa zakonom", rekao je advokat porodice Berak.

Advokat optuženog poručuje da se oseća krivim, uz veliko "ali".

"On se i ranije iznjasnio krivim, ali ne za ovo delo koje mu se stavlja na teret, nego za smrt iz nehata, da nije bilo namere i celi postupak se vodi isključivo zbog toga", rekao je advokat optuženog, Dražen Srb.

Na teret mu se stavlja krivično delo ubistva. Prema optužnici tereti se da je u svom stanu u Osijeku, službenim pištoljem usmrtio studentkinju s kojom je bio u vezi.

Prvo je tvrdio da je reč o samoubistvu, onda da je pištolj opalio slučajno, dok ga je čistio, sumnja se da ubistvo nije odmah ni prijavljeno. U međuvremenu su se pojavile i poruke. Zbog niza konradiktornosti u iskazu i slučaju, Osječani su izlazili na ulice.

Neki smatraju da javnost ipak, ne bi trebalo da bude isključena.

"Istinski je u interesu javnosti da se deo suđenja, ne mora biti lični, ali da su bar ostavili taj drugi za javnost gde se govori o izvršenju dela", smatraju iz Udruženja Adela.

Postupak se nastavlja najesen iza zatvorenih vrata.

Policajac, Mihaela Berak Foto: Instagram / marko_smazil

Mihaelini roditelji su shrvani bolom

Roditeljima ubijene devojke potpuno je neprihvatljiva odbrana optuženog, te su emotivno dočekali početak suđenja. Ekskluzivno su za Dnevnik Nove TV rekli zašto misle da slučaj ubistva njihove ćerke ne može biti iz nehata.

"Ona je meni jako puno značila. Imali smo jedan poseban odnos", rekao je Mihaelin otac Ivica o svojoj ćerki.

"Naša Mihaela je tema naših razgovora, a ako o njoj ne govorimo onda je ona stalno u našim mislima, ta mladost, ta radost, to veselje", rekla je majka Jadranka kroz suze.

I dalje teško prihvataju tragediju koja ih je zadesila.

"Svaki dan pitamo isto pitanje - zašto? Ja to ni njemu ne bi mogla poželeti", rekla je Jadranka.

Od početka upozoravaju na nelogičnosti u istrazi.

"Oni su ga na sve moguće načine pokušali spasiti. Ni ja više ne znam čega do ubistva, nehata do sigurnosnog metka, na kraju je neki načelnik izgovorio da se on igrao s pištoljem, povukao, repetirao pištolj to znači ubistvo, to ne znači ubistvo iz nehata."

"Bio bih zadovoljan da dobije maksimalnu kaznu po ovome članu i da nema olakšavajućih okolnosti jer ne bi smeo da ih ima pošto je policajac i lagao je, premeštao i prao dokaze i prao veš", smatra Ivica.

Odbrana za ubistvo iz nehata za njih je neprihvatljiva.

"Koliko puta pomislim da je stao, da je razmislio da se spasi život, da ne uradi to što je uradio, ubio nam je dete, ljudi moji, kako to više ne shvataju svi ostali, zašto više izmišljaju svi i razloge i ne znam ni ja. Igrao je, prčkao je po pištolju, radio je ovo-ono, ubio je i imao je nameru da ubije i ubio je šta se više ima tu secirati ta priča. Rekli su da su oni prčkali po pištolju, naglasio bih 'oni'", izjavila je potresena majka Jadranka.

"Mi smo već znali što je bilo, a oni i dalje pričaju jednu te istu priču i ako je to slučajno bilo, valjda ideš da pomogneš unesrećenoj, a ne radiš to što je on radio - sakrivaš dokaze, što nije zvao oca ili tog načelnika, što joj nije pružio pomoć", dodao je Ivica Berak.

"Zašto nije zvao hitnu? To boli ako je iz nehata. Kad nešto iz nehata uradite vi se borite svim silama da mu pomognete, da ga spasite, zovete pomoć, zovete roditelje, objašnjavate, izvinjavate se, želite svim silama nešto dokazati."

"Ti kalkulišeš, ti lažeš, koliko je u medijima izašlo priča, mi smo kao roditelji bili šokirani svim tim što smo čuli. Je li može čovek tako postupiti, pa ja to ne verujem, ne mogu pojmiti. Čovek pregazi mačku pa ode pogledati je li živa, ali ovo je... ne znam šta bio vam rekla", rekla je Jadraka Berak.

(Telegraf.rs)

Video: Pacov kapitalac švrćka parkom na Kanarevom brdu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA