Vreme čitanja: oko 1 min.

Šteta nastala u Luci Bar zbog nevremena procenjena na oko 35 miliona evra

A. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neophodna pomoć Vlade Crne Gore kroz odgovarajuće forme finansiranja urgetnih nabavki i kroz omogućavanje pojednostavljenja administrativnih procedura, navodi se u Podgorici

  • 0
Montenegro, Bar. Yachts and boats in the port of Bar Crna gora luka Bar Foto: Shutterstock

Prema preliminarnim informacijama šteta nastala u Luci Bar tokom nedavnog nevremena procenjena je na oko 35 miliona evra, navodi se u Informaciji koja je danas usvojena na sednici Vlade Crne Gore.

Navodi se da su srušena tri pretovarna mosta Cereti e Tanfani pojedinačne nosivosti 12 tona, kojima su konstrukcije potpuno degradirane i sada nemaju upotrebnu vrednost.

Srušen je utovarni toranj za žitarice, kapaciteta 300 t/h, kome je takođe konstrukcija potpuno degradirana, oštećeni su usipni koševi za suve rasute terete (visok stepen oštećenja) koja se koriste pri pretovaru suvih rasutih tereta, ostećena je transportna traka za žitarice koja se koristi za transport žitarica na relacijama brod - silos, oštećen je material handler koji se koristi za pretovarne operacije....

Osim navođenja direktnih negativnih posledica zbog štete nastale usled nevremena, ističe se da je evidentno da “Luka Bar” sopstvenim resursima ne može da prevaziđe nastalu situaciju, tako da je neophodna pomoć Vlade Crne Gore kroz odgovarajuće forme finansiranja urgetnih nabavki i kroz omogućavanje pojednostavljenja administrativnih procedura kako bi se sve što je nužno obavilo u što kraćim rokovima.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Protest ispred Vlade Crne Gore: Demonstranti uključili sirenu za uzbunu u lice policajcima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA