Vreme čitanja: oko 1 min.

Osuđen kradljivac kipa Brusa Lija: Evo koliku je kaznu dobio

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Opštinski sud u Mostaru ocenio je da će se ovom kaznom postići svrha sankcionisanja

  • 0
Bruce Lee Brus Li Foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Kradljivca kipa filmske zvezde i kung fu majstora Brusa Lija iz centra Mostara sud je osudio na deset meseci zatvora, objavljeno je u sredu, prenosi SrpskaInfo.

Opštinski sud u Mostaru prihvatio je nagodbu koju je postiglo Tužitelaštvo Hercegovačko-neretvanske županije s 46-godišnjim izvršiocem koji je od ranije poznat po nizu drugih krivičnih dela.

Presudom je utvrđeno kako je D.P. najpre opljačkao jednu prodavnicu iz koje je ukrao alate, nakon čega je u Gradskome parku Zrinjevac početkom marta odlomio bronzani kip Brusa Lija, te ga odneo i presekao kako bi ga prodao kao sekundarnu sirovinu.

Nedugo nakon toga policija je pronašla kradljivca i uhapsila ga.

Opštinski sud u Mostaru ocenio je da će se desetomesečnim zatvorom postići svrha sankcionisanja.

Kip Brusa Lija postavljen je 2005. u centralnom mostarskome parku na inicijativu direktora NVO "Urbani pokret – Mostar", danas saborskog zastupnika Nine Raspudića i Veselina Gatala.

Oni su podizanjem kipa filmskoj zvezdi nastojali da Mostar postane svetski prepoznatljiv po drugim motivima osim rata i razaranja, te da bude simbol otpora svim nepravdama.

Vlasti pokušavaju da poprave kip i postave ga na isto mesto u centru grada na postamentu na kom još stoji ispisano ime Brusa Lija.

(Telegraf.rs)

Video: Opšta tuča zbog mesta za fotografisanje: Obezbeđenje moralo da ih razdvaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA