Vreme čitanja: oko 2 min.

Goran sa majkom iskasapio svoju ženu, pa s njenim bratom otišao na kafu: Detalji horora u Sarajevu

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Goran optužio svoju majku da je ona ubila Nerminu. Pozvao Nermininog brata 25. juna da se nađu u ugostiteljskom objektu, kako bi proverio šta on zna

  • 1

Goran R. i njegova majka Leđiba R., koji se sumnjiče da su svirepo ubili Goranovu suprugu Nerminu u stanu u Kolodvorskoj 13 na Pofalićima, navodno su planirali da "na izuzetno okrutan način njeno telo iseciraju, spakuju i iznesu iz stana", javlja Avaz.

Ubistvo Nermine R. predstavlja nezapamćenu surovost izvršilaca u poslednje vreme u Kantonu Sarajevo, kao i u Bosni i Hercegovini.

Avaz donosi izjavu ubice Gorana R. koju je dao u Tužilaštvu 30. juna ove godine. On je uhapšen 29. juna na Stupu u 1.25 sati, dok se kretao ulicom Kurta Šorka. Pre toga, njegova majka je tvrdila da se želi ubiti.

U iskazu Tužilaštvu Kantona Sarajevo, Goran R. je negirao da je ubio suprugu. On je, a što je naveo u zapisniku, uz prisustvo advokata, za to optužio svoju majku Leđibu.

U svojoj odbrani je istakao da je lečen od šizofrenije, da je koristio terapiju, ali da je sa "suprugom Nerminom imao skladan odnos“.

On je tužiteljki rekao da njegova "majka Leđiba nije odobravala njihovu vezu".

Goran R. je, iako dokazi govore suprotno, izjavio da nije učestvovao u uklanjanju tragova kupovinom predmeta (sekire, testere, seta noževa, mašine za mlevenje mesa, plastičnih odela, amonijaka...)

Na kraju, kako je rekao tužiteljki, "kaje se što se to dogodilo zbog njegove majke Leđibe“.

Ispadi ljubomore

Svedočenje brata ubijene Nermine R. govori nešto sasvim drugo. Nerminin brat je u izjavi datoj 29. juna u MUP-u KS rekao da je Goran u nekoliko navrata govorio da je proveravao Nerminin telefon, pozive i društvene mreže, te da mu je izgledalo da Goran ima ispade ljubomore i da želi da je kontroliše.

Prema izjavi Nermininog brata, 25. juna sreo se s Goranom u jednom ugostiteljskom objektu u Sokolović-Koloniji, te mu je Goran rekao da je Nermina otišla s Leđibom u Bijeljinu, da obiđu majčino imanje.

Goran je bio s rođakom Latifom J. i delovao je zbunjeno, navodeći da Nermina preti njemu i njegovoj majci. Ova izjava za Nerminog brata bila je začuđujuća i nemoguća, jer je njegova sestra bila blage naravi i nikada se nije tako ponašala.

Nerminin brat je rekao policiji da smatra da je njegova sestra već tada bila mrtva, a da su Goran i Latif došli da provere da li je on možda nešto znao o tome.

Ispraćaj ubijene Nermine juče je obavljen ispred Centralne džamije u Sokolović-Koloniji, a sahranjena je na groblju Kovači - Hrasnica.

Telefon stalno ugašen

Nermina je dva meseca nakon udaje za Gorana obrisala svoj Fejsbuk profil, te ju je njen brat teško mogao dobiti na telefon koji joj je većinu vremena bio ugašen.

Nerminin brat smatra da joj je Goran zabranio korišćenje društvenih mreža i telefona zbog ljubomore. U poslednja dva meseca se nije čuo sa sestrom.

Sumnja se da su Goran i njegova majka danima Nerminu izgladnjivali, čupali i šišali joj kosu i nanosili teške povrede, u vidu teških lomova ekstremiteta, tupim udarcima u glavu i druge delove tela.

Ranije osuđivan

Goran R. je, inače, 22. maja 2019. godine pravosnažno je osuđen na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu zbog krivičnih dela teška telesna povreda i pretnja.

(Telegraf.rs)

Video: Opšta tuča zbog mesta za fotografisanje: Obezbeđenje moralo da ih razdvaja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    3. jul 2024 | 22:14

    Kakav je to brat da se dva meseca ne cuje sa sestrom i ne ode da vidi kako je i jeli ziva a zna da je zivela sa dva ludaka. Boze sacuvaj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA