Vreme čitanja: oko 1 min.

Drvo usled nevremena palo na ženu u Skoplju: Hitne službe imaju pune ruke posla

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Iz Centra za upravljanje krizama informišu da su zbog jakog vetra popodneva pala stabla na nekoliko lokacija širom glavnog grada Severne Makedonije

  • 0
Nevreme, oluja, palo drvo stablo Foto-ilustracija: Shutterstock

Na ženu od oko pedesetak godina danas popodneva je palo drvo kod Evropskog univerziteta u Skoplju, ali on nije u životno ugrožavajućem stanju, rekao je doktor Dragan Panov iz Hitne medicinske pomoći u Skoplju,javlja Kurir.mk.

"Naš tim je uz pomoć vatrogasaca izvukao ženu. Nije imala spoljne vidljive povrede. Požalila se na bolove u kičmi i po telu, nakon čega je odvedena na posmatranje u kliniku. Treba da se urade snimci kako bi se videlo da li ima nekih preloma", pojasnio je on.

Iz Centra za upravljanje krizama kažu da su zbog jakog vetra tokom popodneva pala stabla na nekoliko lokacija širom Skoplja.

Meteorolozi su za ostatak dana najavili pljuskove, grmljavinu, grad i jak vetar brzine preko 70 kilometara na sat.

Inače, prema dobijenim prijavama u Centru za upravljanje krizama (CUK) zbog nevremena koje je zahvatilo Skoplje palo je 16 stabala, oštećena su tri vozila, registrovano je sedam otkačenih kablova sa bandera, tri krova su oštećena, te je pomenuta jedna osoba - gorepomenuta žena.

Iz CUK-a kažu da se trenutno obaveštavaju i koordiniraju nadležne službe iz opština i grada Skoplja za postupanje po prijavama za štete i opasnosti.

"Za sada je bilans, prema prvim dobijenim prijavama i informacijama u CUK-u sledeći: 16 palih stabala; 3 oštećena vozila; 7 otkačenih kablova sa bandera; 3 otkačena i oštećena krova i 1 povređena osoba", saopštavaju iz CUK-a.

(Telegraf.rs)

Video: Oluja u Baru: Snimci sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA