Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake: Evo kakve kazne su dobili

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grupa huligana osuđena u Vukovaru zbog napada na srpske dečake

  • 2
Hapšenje napadača na maloletnike u centru Vukovara Printskrin: Tanjug/Ustupljen video

Opštinski sud u Vukovaru osudio je danas na zatvorske ili uslovne kazne petoricu optuženih, zbog nanošenja teških telesnih povreda grupi maloletnika u napadu koji se dogodio u centru grada, 6. januara ove godine.

Kako su tada preneli mediji, grupa huligana napala je dečake srpske nacionalnosti.

Tri osobe su osuđene na zatvorske kazne od kojih dve na 40 meseci, a jedna na kaznu zatvora od 24 meseca. Dve osobe su osuđene na uslovne kazne, a i dalje se traga za osobom koja je od prvoga dana u bekstvu, potvrdili su novinarima roditelji napadnutih maloletnika.

Napad je dogodio u večernjim satima kada je grupa starijih mladića, pripadnika navijačke grupe BBB, napala grupu maloletnika te je nekolicini nanela teške telesne povrede zbog kojih su bili hospitalizovani u osiječkom KBC-u.

Sedam dana nakon incidenta u Vukovaru je održan miran protest roditelja napadnute dece, ali i građana Vukovara koji su osudili taj čin nasilja zahtevajući stroge kazne za napadače.

Nakon hapšenja koja su ubrzo usledila nakon napada, petorici je određen istražni pritvor u kojem su se nalazili sve do izricanja presude, prenela je Hina.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Vredni radnici preko kolena u vodi otklanjaju posledice nevremena u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lavica

    2. jul 2024 | 17:41

    A naša deca su ovih dana opet tamo..

  • PrAvEdNiK.no1

    3. jul 2024 | 16:10

    Nisu napadnuti srpski dečaci nego grupa vukovarske djece među kojima je bilo i hrvatske i srpske nacionalnosti. Uglavnom napadači su huligani BBB, čuli da je netko u skupini pričao ekavicom. Da da stvar ne prođe ispod radara, super je što su roditelji djece obje nacionalnosti kao i građani Vukovara obje nacionalnosti održali mirni prosvjed ukazujući javnosti da se ovakve stvari moraju oštro kazniti i da se ovo ne smije događati nigdje a posebno ne u Vukovaru. Ovaj put su huligani dobili svoje, makar moglo im se i podebljati malo zatvora. Ovaj užasan događaj je i primjer zajedničke borbe normalnih ljudi protiv nasilja zato bi bilo u redu da se i objektivno prenese ova vijest.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA