≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

MUP o stravičnom ubistvu u Sarajevu: Svekrva prijavila da se snaja ubila

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Patrola je locirala ženu i utvrđeno je da se radi o 76-godišnjoj L.R. iz Sarajeva, koja je rekla da se njen sin 36-godišnji G.R. udaljio iz stana s namerom da naudi sebi, a potom je rekla da se u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaja koja je prethodno izvršila samoubistvo

  • 0
Bosna hapšenje Foto: Tanjug/AP

Policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo prethodne noći uhapsili su tri osobe zbog sumnje da su izvršile ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog dela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici na Pofalićima, pronađeno telo, javljaju Nezavisne.

Portparol MUP-a KS Mersiha Novalić je rekla da se Policijskoj upravi Novo Sarajevo posle 19 sati telefonom obratila žena, navodeći da se nalazi u ulici Hamdije Čemerlića i da ima važne informacije.

Kako je dalje navela, patrola je locirala ženu i utvrđeno je da se radi o 76-godišnjoj L.R. iz Sarajeva, koja je rekla da se njen sin 36-godišnji G.R. udaljio iz stana s namerom da naudi sebi, a potom je rekla da se u Kolodvorskoj ulici nalazi njena snaja koja je prethodno izvršila samoubistvo.

Novalić je rekla da je o svemu odmah obaveštena dežurna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva KS, koja je naložila angažovanje stručnog tima koji će otvoriti vrata, prenosi Avaz.

"Policija je u unutrašnjosti stana pronašla beživotno telo žene sa vidljivim tragovima nasilja. Smrt žene stare 38 godina, inicijala N.R. iz Sarajeva, konstatovao je lekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS. Utvrđeno je da je smrt nastupila pre više dana", dodala je Novalić.

Uviđajem je rukovodila kantonalna tužiteljka Kantonalnog tužilaštva KS, a obavili su ga pripadnici MUP-a KS i tom prilikom su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog dela.

"Uporedo s tim policija je tragala za 36-godišnjim muškarcem koji je lociran i lišen slobode u ulici Kurta Šorka na području opštine Ilidža. Ova aktivnost je realizovana uz podršku službenika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH", kazala je Novalić.

Zbog osnova sumnje da su počinili ubistvo, uhapšeni su suprug i svekrva preminule žene, 36-godišnji muškarac inicijala G.R. i njegova majka 76-godišnja L.R.

Telo preminule je prebačeno u prosekturu Bare gde će, kako je istakla Novalić, po nalogu tužiteljke biti obavljena obdukcija i sva druga potrebna veštačenja.

"Radeći na rasvetljavanju ovog krivičnog dela policijski službenici Odeljenja za krvne, seksualne delikte i ratne zločine Sektora kriminalističke policije pronašli su i slobode lišili muškarca u dobi od 67 godina incijala L.J. zbog osnova sumnje da je počinio krivična dela neprijavljivanje krivičnog dela ili počinioca te pomoć počiniocu posle učinjenog krivičnog dela. To znači da postoji osnova sumnje da je taj muškarac znao za smrt ove žene, što nije prijavio", kazala je Novalić.

Svi lišeni slobode trenutno su na kriminalističkoj obradi u Upravi policije MUP-a KS te će nakon okončanja kriminalističke obrade biti predati u dalju nadležnost Kantonalnom tužilaštvu KS.

(Telegraf.rs)

Video: U Novom Pazaru primetno pojačano prisustvo policije posle napada na žandarma

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA