Vreme čitanja: oko 1 min.

Na grobljima širom Hrvatske niču "grobnice za nerođene"

E. T.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Grobnica je namenjena prerano preminuloj, nerođenoj i pobačenoj deci, izveštava Informativna katolička agencija (IKA)

  • 1
Jevrejsko groblje Foto: Nikola Tomić

Juče je na gradskom groblju u Slavonskom Brodu blagoslovljena nova "grobnica za nerođene", na kojoj stoji natpis "Svetost života".

Grobnica je namenjena prerano preminuloj, nerođenoj i pobačenoj deci, izveštava Informativna katolička agencija (IKA).

Blagoslov je predvodio duhovnik Udruženja Betlehem i župnik brodske Župe Svete obitelji, Domagoj Lacković. IKA takođe izveštava da je tok izgradnje ove, sedme grobnice u Hrvatskoj predstavio sekretar Udruženja Betlehem Branimir Pranjić, piše klix.ba.

"Finansiramo se isključivo od donacija fizičkih osoba i projekata. Jedan od naših glavnih apostolata je da se svako začeto dete rodi, a tome pridonosimo konkretnim delovanjem", kazao je Pranjić.

Pranjić je zahvalio svima koji su pridoneli izgradnji grobnice.

Kako navodi Informativna katolička agencija na grobnici se nalazi simbol "nerođenog deteta, nevinog mučenika suobličenog s Kristovom mukom". Pranjić je rekao da je cilj ovog projekta omogućiti roditeljima koji su izgubili začeto dete dostojanstven ukop te mesto gde mogu tugovati i moliti se.

Lacković izjavio je da grobnica, za razliku od drugih, neće otkrivati identitet pokopanih ni njihova imena, godine rođenja, pol ili društveni status.

"Ovo mesto nas poziva da budemo hrabri i da se odreknemo svoje udobnosti i prava, jer život nije borba za vlastitu udobnost i prava. Daje nam do znanja da životi drugih nisu pretnja našoj udobnosti ili pravima," rekao je Lacković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ЈАја

    29. jun 2024 | 15:37

    Покој души преминулим , а шта би са жртвама Јасеновца и сличних логора за Србе ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA