≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Žena pronađena mrtva u stanu, uhapšeni muž, svekrva i još jedan čovek: Užas u Sarajevu

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog dela

  • 2
Sarajevo BIH  bosanska policija Foto: Telegraf.rs

Sarajevski policajci uhapsili su tri osobe osumnjičene za ubistvo, saučesništvo i neprijavljivanje krivičnog dela nakon što je u stanu u Kolodvorskoj ulici pronađeno beživotno telo žene.

"Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom dežurne tužiteljke Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, lišili su slobode 36-godišnjeg G.R. zbog krivičnog dela Ubistvo (član 166. KZ FBiH) i 76-godišnju L. R. zbog krivičnog dela Saučesništvo u ubistvu (član 166. u vezi sa članom 31. KZ FBiH), te 67-godišnjeg L.J. zbog krivičnih dela Neprijavljivanje krivičnog dela ili učinitelja (član 345. KZ FBiH) i Pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog dela (član 346. KZ FBiH) na štetu 38-godišnje N.R, iz Sarajeva", navode u policiji.

Kako se ističe, policijski službenici su u stanu u Kolodvorskoj ulici pronašli beživotno telo 38-godišnje N.R. koja je usmrćena pre više dana. Za ovo krivično delo slobode su lišeni suprug preminule, G.R. (36) i njegova majka L.R. (72). U stanu su pronađeni predmeti i tragovi izvršenja krivičnog dela, javlja Klix.

"Zbog osnova sumnje da je znao za smrt N.R., te da je pružio pomoć učiniocima, slobode je lišen L.J. (67) iz Sarajeva.

Telo preminule je prevezeno u prosekturu Bare, te će po naredbi tužilaštva biti izvršena obdukcija.

Svi lišeni slobode su u službenim prostorijama Uprave policije, te će nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

(Telegraf.rs)

Video: U Sarajevu ubijen muškarac, u njega ispaljeno 16 metaka: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    29. jun 2024 | 11:21

    Žalosno,šta se dešava sa Sarajevom juče 3 mrtvi a danas 1.Žao mi ljudi a pojedinci nas srbe nazivaju severnom korejom.Nikada se ne rugajte,niko ne zna šta će dočekati komšije drage..

  • XYZ

    29. jun 2024 | 10:43

    Bas ste poceli lepo sa olujama, starim i novim ubistvima bas optimistički za vikend

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA