Vreme čitanja: oko 1 min.

Džeparoši iz komšiluka opelješili turiste po Splitu: Ukrali novac i dragocenosti vredne 12.000 evra

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je u petak saopštila da su uhvaćeni džeparoši iz BiH na području najužeg centra grada iz torbi i rančeva oštećenih osoba krali novčanike sa novcem i druge vredne predmete

  • 1
Hrvatska more Split Foto: Shutterstock

Policija u Splitu uhapsila je 23-godišnjaka i 26-godišnjakinju iz BiH koje sumnjiči da su u poslednja tri meseca učestvovali u 27 krađa u središtu grada u kojima su od turista ukrali novac i dragocenosti vredne oko 12 hiljada evra.

Policija je u petak saopštila da su uhvaćeni džeparoši iz BiH na području najužeg centra grada iz torbi i rančeva oštećenih osoba krali novčanike sa novcem i druge vredne predmete.

Pretvarajući se da su turisti, koristili su gužvu i nepažnju kako bi iz torbi, a posebno ruksaka koje su njihove žrtve nosile na leđima, otuđili novčanike i druge dragocenosti, kažu u policiji.

Štetu koju su počinili krađama policija procenjuje na oko 12 hiljada evra, a kod 23-godišnjaka je pronađen i oduzet jedan deo ukradenog novca.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja 23-godišnjak je uz krivičnu prijavu predat pritvorskom nadzorniku, a protiv 26-godišnjakinje će biti podnesena krivična prijava državnom tužilaštvu tzv. redovnim putem, prenosi Jutarnji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    28. jun 2024 | 16:10

    "opelješili turiste po Splitu" - ШТА су очекивали, није то сређен туризам као у Египту, или Турској...?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA