≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Umro Mirsad Kukić

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Preminuo je na UKC-u Tuzla

  • 0
mirsad kukić Foto: youtube.com/@StrankaDemokratskeAkcijeBiH

Bivši državni zastupnik i bivši predsednik stranke i osnivač PDA Mirsad Kukić je preminuo.

Kako saznaje portal "Avaz", preminuo je na UKC-u Tuzla.

Njemu je prekučer pozlilo u Banovićima nakon čega je sinoć hitno prebačen na UKC Tuzla. Jutros se njegovo stanje pogoršalo i, uprkos svim naporima lekara, nisu uspeli da ga spasu.

Bivši zastupnik u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine (BiH) Mirsad Kukić je rođen u Banovićima 1958. godine. Diplomirao je na Rudarsko-geološkom fakultetu u Beogradu, a magistrirao na Rudarsko-geološko-građevinskom fakultetu u Tuzli. Bio je dugogodišnji funkcioner Stranke demokratske akcije (SDA), koja ga je u martu 2018. isključila iz članstva.

Istog meseca on je osnovao novu stranku – Pokret demokratske akcije (PDA), čiji je predsjednik bio do 2022. godine kada je podneo ostavku.

Kukić je od 1994. do 2001. godine bio generalni direktor Rudnika mrkog uglja “Banovići”. Bio je član Opštinskog veća u Banovićima i poslanik u Skupštini Tuzlanskog kantona. Na opštim izborima 2014. godine osvojio je mandat zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH. U Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je izabran na Opštim zborima 2018. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA