Vreme čitanja: oko 1 min.

Izbio požar kod deponije u Zagrebu: Vatru gasilo 19 vatrogasaca

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar je prijavljen u 2.10 časova iza ponoći

  • 0
Zgrada požar vatrogasci noć Foto-ilustracija: Shutterstock

Na platou Servisno-operativnog centra, pored zagrebačke deponije Jakuševec, noćas je došlo do požara, a brzom reakcijom vatrogasaca izbegnuto je da se vatra dalje proširi.

Požar je prijavljen u 2.10 časova, a lokalizovan je oko 3.20 časova iza ponoći. Na terenu je bilo pet vatrogasnih ekipa s 19 vatrogasaca.

- Reč je o požaru manje količine neopasnog kabastog otpada prikupljenog preko javne službe, koji je ugašen nešto posle tri sata. Dežurni vatrogasac iz Vatrogasne službe Zagrebačkog holdinga uočio je požar odmah po izbijanju, pozvao vatrogasce i počeo da ga gasi. Policija je na licu mesta i vrši uviđaj. Rukovodilac ekspoziture Čistoće rano jutros je obišao centar i uverio se da nema povređenih i veće štete – kažu iz gradske uprave.

Takođe uveravaju građane i kažu da "merna stanica kvaliteta vazduha u Jakuševcu pokazuje da nema opasnosti po zdravlje ljudi" prenosi Jutarnji.

- Pored toga, poslata je i mobilna merna stanica Nastavnog zavoda za javno zdravlje dr Andrije Štampara, čije rezultate merenja očekujemo u prepodnevnim satima - zaključuju.

Prema prvim informacijama, na objektu je nastala manja šteta.

(Telegraf.rs)

Video: Bukti požar u Grčkoj kod Makrigijalosa blizu Paralije: Snimak sa lica mesta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA