Vreme čitanja: oko 1 min.

Haos ispred svingerskog kluba u Iskri: Podignuta optužnica protiv vlasnice i čuvara zbog brutalnog nasilja

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Optužnicom, koja je podignuta pred pulskim Županijskim sudom, obuhvaćena su dvojica 46-godišnjaka, 39-godišnjak, 24-godišnjak, dvojica 37-godišnjaka i 42-godišnjakinja.

  • 0
Hrvatska policija 1200px Foto: Shutterstock

Županijsko javno tužilaštvo u Puli je nakon završene istrage podiglo optužnicu protiv šestorice čuvara i vlasnice svingerskog kluba Anakonda u Rovinju zbog premlaćivanja 31-godišnjaka i 25-godišnjakinje ispred tog kluba u septembru prošle godine.

Optužnicom, koja je podignuta pred pulskim Županijskim sudom, obuhvaćena su dvojica 46-godišnjaka, 39-godišnjak, 24-godišnjak, dvojica 37-godišnjaka i 42-godišnjakinja. Terete se za nanošenje teških telesnih povreda i upućivanje pretnji.

Prema optužnici, jedan od okrivljenih je ispred kluba, u noći 2. septembra prošle godine, udario 31-godišnjaka šakom u potiljak, nakon čega su ga svi zajedno udarali rukama i nogama po glavi i telu, a 42-godišnjakinja ga je udarila šakom u glavu i povukla po tlu, čime su mu nanesene teške telesne povrede.

Prvooptuženi 46-godišnjak tereti se da je istovremeno skinuo sat sa ruke 31-godišnjaka, dok mu je 42-godišnjakinja sa vrata strgnula zlatne lančiće, oštetivši ga za najmanje 20.390 evra. Tužilaštvo dodaje kako se okrivljenici terete da su istog događaja zapretili 25-godišnjakinji.

Vlasnica kluba Anakonda takođe je optužena za premlaćivanje 57-godišnjakinje koja je pokušala da ih spreči u napadu na 31-godišnjaka, pri čemu je povređena.

Pored toga, prvooptuženi 46-godišnjak optužen je da je istog dana uveče usmerio pištolj prema policajcima, ali su oni uspeli da ga savladaju i oduzmu mu pištolj. Takođe je optužen da je u noći 20. jula 2023. godine udario 57-godišnjeg Italijana šakom u glavu i naneo mu teške telesne povrede.

Tužilaštvo ističe da je deo kaznenog postupka obustavljen protiv svih okrivljenih zbog pretnje 27-godišnjaku, koji je tokom istrage povukao prijavu. Istraga je takođe obustavljena u vezi sa petoricom hrvatskih državljana zbog nedostatka dokaza o pljački 31-godišnjaka. Zbog nedostatka dokaza obustavljena je i istraga u odnosu na drugog 46-godišnjaka zbog pokušaja nanošenja teške telesne povrede 31-godišnjaku, kao i protiv 57-godišnjaka zbog nedostatka dokaza da je učestvovao u premlaćivanju italijanskog državljanina.

(Telegraf.rs)

Video: Mračna tajna malog, slatkog ananasa na vratima soba na kruzeru: Otkrijte šta znači ova nalepnica

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA