Vreme čitanja: oko 1 min.

Ivanović: Nestanak struje uzrokovan ispadom na međunarodnoj interkonekciji

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kaže i da najverovatnije nije bilo navodnog požara na granici sa Bosnom i Hercegovinom koji se tada pominjao, odnosno da nema takvu informaciju

  • 0
Bandera Foto: Mateja Beljan

Izvršni direktor Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS) Vladimir Ivanović je, povodom nestanka struje u Crnoj Gori i zemljama regiona prošlog petka, kazao da je ispad bio na međunarodnoj interkonekciji na prenosnoj mreži.

Pojasnio je da je to tema koje se tiče Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES), da nije u domenu poslova CEDIS-a, ali i da objavom toga dana nisu hteli da targetiraju CGES kao krivca za problem.

“Ispad je definitivno bio negde na međunarodnoj interkonekciji, na prenosnoj mreži, tako da mi nismo dobijali napon da distribuiramo našim korisnicima”, rekao je Ivanović gostujući u emisiji Boje jutra na TV Vijesti.

Kaže i da najverovatnije nije bilo navodnog požara na granici sa Bosnom i Hercegovinom koji se tada pominjao, odnosno da nema takvu informaciju.

“Tamo i ne postoje neki dalekovodi prenosa”, naveo je.

Ivanović je naveo da će komisija, koju će formirati evropska mreža prenosnih operatora sistema, sprovesti istragu kako bi se utvrdio uzrok nestanka struje.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Krađa kablova pa hitna reakcija nadležnih: Šest zgrada u Beogradu ostalo bez struje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA