"Mrš, takvi nam ne trebaju": Vlasnik restorana izbacio romsku decu iz objekta, sad je kažnjen

 
E. S.
E. S.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 6

Vlasnik restorana je isterao decu, ali i njihovu pratnju

Vlasnik restorana u centru Žabljaka V.P. kažnjen je novčanom kaznom od 600 evra jer je iz svog ugostiteljskog objekta izbacio decu, pripadnike romske i egipatske populacije, ali i njihovu pratnju zaposlene u NVO Sistem.

"Incident se dogodio prošle godine u septembru, a konačno je sada dobio svoj epilog. Prvo je došlo do verbalne rasprave, a zatim i grubih uvreda na račun izvršne direktorice NVO, koja je bila u društvu nekoliko mališana. Obratio im se rečima: 'Mrš, takvi nam ne trebaju'“, kažu za RINU u NVO Sistem.

U ovoj vevladinoj organizaciji poznatoj po veoma upornoj i jakoj borbi protiv svakog vida diskriminacije i nasilja u društvu, kažu da su ponosni što je nakon nekoliko meseci koliko je trajao proces pravda konačno bar malo zadovoljena.

"Ovo je jedan veliki korak napred za nas i naš sistem. Ovim je pokazano da Crna Gora ima dobre zakone u oblasti zaštite od diskriminacije. Ovo je vetar u leđa svima koji trpe neki vid iste, da to i prijave. Ovom našom malom pobedom pokazuje se da se vredi boriti za svoje ideale i da ne znači da će institucije uvek ćutati na mržnju i diskriminaciju, te da ima onih koji su spremni da prepoznaju, procesuiraju i sankcionišu svaki vid rasne diskriminacije i kršenja sloboda koja su garantovana Ustavom", poručuju iz NVO Sistem.

(Telegraf.rs)

Video: Ovde će košarkaši i Nole slaviti istorijske pobede: Ceca, Matić i Georgiev će im pevati - za džabe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kiki

    26. jun 2024 | 13:13

    E svaka ti čast. Da imam para ja bih ti platio kaznu

  • Boža zemunac

    26. jun 2024 | 14:44

    Živ bio.

  • Nikolas

    26. jun 2024 | 12:58

    CRNA GORA JE CLAN NATO ALIJANSE NA EU PUTU I PONASANJE RESTORATERA JE U SKLADU ZAPADNE ,DEMOKRATIJE ,KOJA SLAVI HINKIJA!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA