Vreme čitanja: oko 1 min.

Zoran Milanović i dalje najpozitivnije percipiran političar u Hrvatskoj

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Drugo mesto dele premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

  • 0
Zoran Milanović Foto: Tanjug/Hina

Prema rezultatima prvog istraživanja Crobarometra nakon održanih evroparlamentarnih izbora u Hrvatskoj, najpozitivniji političar sa 44 odsto podrške je predsednik Republike Zoran Milanović, drugo mesto dele premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević sa 37 posto, dok je najnegativnije percipiran lider SDS S Milorad Pupovac, koji je takav utisak ostavio kod 72 odsto anketiranih.

Na drugom mestu negativne liste je lider najuticajnije opozicione SDP Peđa Grbin sa 59 odsto, dok su na trećem, četvrtom i petom mestu sa po procenat razlike Andrej Plenković, predsednik sabora Gordan Jandroković i poslanik Hrvoje Zekanović.

Prema istom istraživanju, koje je objavio Dnevnik hrvatske Nove tv, optimizam građana po pitanju smera u kom ide Hrvatske je isti kao i prethodnog: 65 posto ispitanih smatra da država ide u lošem, a 26 posto da ide u dobrom smeru.

Rad Vlade podržava 30 posto, a ne podržava 61 posto građana. I dok 71 posto ispitanih veruje da će koalicija (HDZ i DP) opstati sve četiri godine, zanimljivo je da 22 posto smatra da neće.

HDZ je i dalje vodeća stranka i ima podršku 31,5 posto, na drugom mestu je i dalje SDP sa stabilnom podrškom od 20,5 posto građana, a na trećem je pokret Možemo! s padom od dva postotna poena u odnosu na maj, odnosno sa podrškom od oko devet odsto.

Domovinski pokret, koji je koalicioni partner HDZ u vlasti, ima podršku od 7,8 posto anketiranih građana, a sledi Most.

Sve ostale stranke imaju podršku slabiju od 2,5 posto, s tim što raste broj neodlučnih kojih je u ovoj anketi bilo gotovo 13 posto.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: "Kosovo je oteto od Srbije, to smo uradili mi i međunarodna zajednica": Milanović šokirao izjavom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA