Vreme čitanja: oko 1 min.

Direktorka OŠ Kamenica osuđena na kaznu zatvora jer je zaposlila ćerku: Evo koliko će provesti iza rešetaka

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sud je odbio je žalbu pa je ovom presudom Mušić pravosnažno osuđena zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja

  • 1
učenici, škola, test prijemni ispit  ucionica TIMSS22 TESTIRANJE IZJAVE Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Elvira Mušić (50), bivši vršilac dužnosti direktora OŠ "Kamenica" u Bihaću, pravosnažno je osuđena na šest meseci zatvora zbog nezakonitog zapošljavanja ćerke.

Naime, Kantonalni sud u Bihaću je potvrdio presudu Opšinskog suda u Bihaću kojom joj je izrečena kazna zatvora u trajanju od pola godine.

Sud je odbio je žalbu pa je ovom presudom Mušić pravosnažno osuđena zbog produženog krivičnog dela zloupotreba položaja ili ovlaštenja, pišu Nezavisne novine.

"Ujedno joj je sud izrekao sigurnosnu meru zabrane obavljanja poziva, delatnosti ili dužnosti, na način da joj se zabranjuje da u periodu od tri godine, računajući od dana pravosnažnosti presude, obavlja rukovodeću funkciju u ustanovama osnovnog, srednjeg i visokog obrazovanja. Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u trajanje ove sigurnosne mere", navode iz Kantonalnog tužilaštva Unsko-sanskog kantona.

Kako ističu, tužilaštvo je u postupku dokazalo da je Mušić krivično delo počinila od 28. oktobra 2019. do 24. aprila 2020. godine u Bihaću, kao odgovorna osoba – vršilac dužnosti direktorice Osnovne škole "Kamenica" Bihać.

"Svesna da prekoračuje svoja službena ovlaštenja koja su joj poverena u rukovođenju radom škole, te da time pribavlja korist trećem licu, a što je i htela, bez prethodnog obaveštenja i odobrenja školskog odbora o potrebama angažmana novih nastavnika – zaposlenih i sprovođenja propisane procedure za popunu upražnjenog radnog mesta, zaključila je više ugovora o radu s jednim licem – članom uže porodice", navode iz Tužilaštva.

Ističu da je na taj način nezakonito zaposlenom licu pribavila korist u vidu nezakonitog zasnivanja radnog odnosa na određeno vreme u Osnovnoj školi "Kamenica" u Bihaću.

"Presudom Kantonalnog suda u Bihaću predmet je pravosnažno okončan i protiv nje stranke nemaju pravo žalbe", navodi se iz Tužilaštva.

(Telegraf.rs/Nezavisne novine)

Video: Hronologija krvavog pira koji danima potresa ceo region

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Нена

    25. jun 2024 | 13:39

    Браво,уступите нам Ваше судије,неће дизати главе од посла.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA