Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvat trčao go ulicom i pomahnitalo tražio pomoć: Zbog duga prošao golgotu, zelenaši pokušali sve da naplate

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je tako go počeo da trči i maše po putu kako bi se neko zaustavio i pružio mu pomoć

  • 0
Hrvatska policija Foto: Shutterstock

D. M. iz Zagreba je zbog duga od 1.000 evra morao go da se skine, a čim je V. K, kojem je dugovao novac, okrenuo glavu, muškarac je pobegao i počeo da trči prema nasipu u smeru reke Krapine.

Odmah za njih su pojurili i muškarci kojima je dugovao novac, ali se Zagrepčanin setio i skočio u reku, preplivao na drugu stranu auto-puta A2, dok su ga ostali pogledom ispratili.

On je tako go počeo da trči i maše po putu kako bi se neko zaustavio i pružio mu pomoć. Na kraju se zaustavila ekipa Mobilne jedinice saobraćajne policije, koja ga je odvezla u policijsku stanicu Zaprešić gde je ispričao šta se dogodilo.

Ubrzo su četvorica muškaraca V. K, D. B, B. P, D. G. i Ž. J. uhapšeni zbog protivpravnog oduzimanja slobode i protivpravne naplate.

Događaj se desio pre sedam godina, a ceo postupak se "razvukao" do sada jer je prvooptuženi V. K, kojem je D. M. dugovao novac, preminuo dok su ostala četvorica optužena na jednogodšnju uslovnu kaznu zatvora.

Sva četvorica su priznala krivicu, izrazila žaljenje i kajanje i obećala da više neće ponoviti isto.

"Do svega toga je došlo zbog ponašanja oštećenog" rekli su na sudu.

Zagrepčanin je od V. K. pozajmio 1.000 evra uz mesečnu kamatu od 20 odsto. Nakon dve nedelje, petorica muškaraca od njega su hteli da naplate dug. Jedan od njih ga je nazvao i rekao da dođe u kafić na železničkoj tanici u Zaprešiću. Tamo je došao i V. K. tražeći novac te mu jasno dao do znanja da se neće odvojiti od njega dok ne vrati novac. Rekao mu je i da će ga odvesti u svoju vikendicu u Podravinu gde će ga zatvoriti u podrum i gde ga niko neće više naći.

Kada su izašli iz kafića, muškarci su Zagrepčanina počeli da udaraju nogama i rukama po celom telu i ugurali ga u automobil te krenuli prema obilaznici.

Otmičari su ga dovezli do reke Krapine odakle je on uspeo da pobegne, piše Jutranji.

(Telegraf.rs)

Video: Šta sve do sada znamo o nestanku Ane Knežević

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA