Hrvatska legalizuje prostituciju? Najava velike promene zakona

 
N. S.
N. S.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 12

Tzv. švedski model predložila je radna grupa koju je oformio MUP Davora Božinovića. Prema našim, predlog je dobio političku podršku

Međuresorna radna grupa  formirana pri Ministarstvu unutarnjih poslova, u saradnji sa stručnjacima, profesorima, naučnicima, advokatima i nevladinih organizacija, napravila je sveobuhvatnu analizu postojećeg Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, kojim se reguliše i prostitucija.

Ona je predložila da hrvatsko zakonodavstvo preuzme tzv. švedski model, prema kojem se za prostituciju ne kažnjavaju prostitutke, nego samo klijenti.

Kako je potvrđeno za "Jutarnji.hr " takav zaključak dobio je podršku politike, ali  svi uključeni obvezali su se da o tome neće govoriti dok predlog ne iznese sam resorni ministar Davor Božinović.

(Telegraf.rs)

Video: Zgradama odzvanjalo razvaljivanje vrata, MUP uletao u stanove kao furija, i hapsio makroe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goxy

    23. jun 2024 | 21:06

    To svi treba da urade.

  • Jana

    23. jun 2024 | 21:49

    Ja sam za to da se legalizuje prostitucija.Smatram da bi tako brakovi kao institucije opstajale jer muskarac ako i ima potrebu da nesto promeni,zena za to ne bi saznala i tako ove splavaruse i sponzoruše ne bi imale priliku da unistavaju porodice.Neka stave svoju cenu i cist racun duga ljubav.

  • Sudija Dred

    23. jun 2024 | 23:34

    Kakva glupost: zašto bi se za prostituciju kažnjavali klijenti??? Pa nije klijent naterao tu osobu da se prostituiše?!?!😠 Ona je to sama izabrala,a ako je naterana,onda hapsite makroe...Jednostavno.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA