Vreme čitanja: oko 2 min.

Devojčica se bori za život, trojica dečaka i dalje teško: U danu teško stradalo petoro tinejdžera

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Troje teško povređene dece starosti 13 i 14 godina, koja su sletela sa kvadom, su na intenzivnoj su nezi. Dvoje je sada van životne opasnosti, a devojčica s teškim povredama glave je, nažalost, kritično

  • 0
Dečak silueta, rotacija, policija Foto: Pixabay, Mateja Beljan

Petoro dece, koja su u petak povređena u saobraćaju na bjelovarskom području, još su u bolnicama. Petnaestogodišnja devojčica koja je pala s električnog trotineta, a vozila je bez kacige, operisana je u KBC-u Zagreb, stabilno je, na uređaju za disanje i lekari su optimistični.

Troje teško povređene dece starosti 13 i 14 godina, koja su u Bulincu nedaleko od Bjelovara sletela sa kvadom na intenzivnoj su nezi u bjelovarskoj Opštoj bolnici. Dvoje je sada van životne opasnosti, a devojčica s teškim povredama glave je, nažalost, kritično.

"Jedna devojčica nažalost primljena s kritičnim povredama, bori se za život, radi se o kraniocerebralnim povredama. Uglavnom glava, sve troje imaju dominirajuće povrede glave uz još neke povrede koje za sada nisu bitne, nagnječenja ruku ili ogrebotine, međutim, dominiraju povrede glave", rekao je Damir Koprek, dežurni hirurg u Opštoj bolnici "Dr Anđelko Višić" u Bjelovaru, za HRT.

"Devojčica je bila bez svesti, još se vide tragovi krvi"

Jednoj od nesreća svedočio je komšija Franjo, koji je juče u suzama pričao o potresnim prizorima

"Curica je tu ležala bez svesti, još se vide tragovi krvi, a motor je bio na ulazu. Odmah smo doneli suncobran i polevali ih vodom. Odmah sam zvao Hitnu pomoć", rekao je potreseni komšija.

Goran Husinec, stručnjak za saobraćaj je za Dnevnik Nove TV komentarisao nesreće i upozorio da kvad nije vozilo za decu.

"To je za njih opasno vozilo kojim je teško upravljati. Ima teški upravljač, lako se prevrne, a tada se često dogodi tragedija", rekao je.

Dodao je da za male kvadove nije potrebna kaciga, ali da bi je preporučio.

"Mali kvadovi se smatraju poljoprivrednim vozilima, ali bih kacigu uvek preporučio za zabavu i rekreaciju", pojasnio je on.

Husince je istakao da deca nisu kriva za nesreću.

"Deca su znatiželjna i sve hoće da istražuju i probaju. Ako baš moraju, neka to učine po nekom ravnom putu i uz kontrolu roditelja. Dete ne zna šta je opasnost, za čas se prevrne i vidimo da mogu nastati strašne posledice i velike tragedije", zaključio je Husinec.

(Telegraf.rs)

Video: Stravičan sudar u Brankovoj, "punto" uništen u nesreći

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA