Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokrenuta detaljna istraga nakon energetskog kolapsa u regionu: Prekid struje trajao više od 2 sata

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i delimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi delovi četiri države regiona

  • 0
Bandera Foto: Mateja Beljan

Komitet za sistemske operacije Evropske mreže operatora prenosnih sistema električne energije izvršiće detaljnu istragu incidenta koji se dogodio na elektro-mrežama u jugoistočnom delu elektroenergetskog sistema kontinentalne Evrope i izazvao nestanak struje u većem delu Crne Gore, Albanije, BiH i delimično Hrvatske.

"ENTSO-E trenutno prikuplja sve relevantne tehničke podatke o ovom događaju od pogođenih TSO-a i pružiće više informacija što je pre moguće", navodi se u saopštenju obajvljenom na sajtu Komiteta.

Detaljna istraga nakon regionalne havarije elektroenergetskog sistema

Iz ENTSO-E navode da će, u skladu korišćenjem skale za klasifikaciju incidenata, izvršiti detaljnu istragu događaja u narednim sedmicama, uz podršku ekspertske komisije.

Havarija na elektro-mrežama Crne Gore, Albanije, BiH i delimično Hrvatske dogodila se u petak oko 12 sati i 25 minuta, a struju su nakon nekoliko sati dobili svi delovi četiri države regiona.

U saopštenju ENTSO-E navodi se da su pogođeni sistemi obnovili napajanje u svojim mrežama u roku od oko dva sata.

(Telegraf.rs)

Video: Zastrašujuć snimak iz Kine: Tornado udario u toranj za struju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA