≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar energetike Crne Gore otkrio kad bi situacija sa strujom mogla da se vrati u normalu: Nisu dobre vesti

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Potpuni kolaps je nastao danas u regionu, a bez struje su ostali delovi Hrvatske i Albanije, BiH i Crna Gora

  • 2
Struja električna energija Foto: Mateja Beljan

Ministar energetike i rudarstva Crne Gore Saša Mujović izjavio je danas da je nestanak struje u Hrvatskoj, BiH, Albaniji i Crnoj Gori, problem regionalne prirode.

Mujović je dodao da se radi na tome da se situacija normalizuje i da su operatori prenosnog sistema maksimalno fokusirani, mada se u ovom momentu još ne zna gde je kvar, prenosi RTCG.

"Radi se na tome da se obavi restauracija sistema", kazao je on.

Mujović smatra da je do ovog problema došlo usled velikog opterećenja.

"Naglo je porasla potrošnja zbog visoke temperature", naveo je on i dodao da se u situaciji visokih temperatura dešava da je vazdušno hlađenje slabije, a visoke temperature dovode do toga da vod ispadne.

Zbog ispada na mreži Crnogorskog elektro-prenosnog sistema (CEDIS) juče je bez napajanja bilo skoro čitavo područje Crne Gore, a. deo Podgorice dobio je struju nakon sat vremena.

"Naš elektro-energetski sistem je povratio naponske prilike", rekao je Mujović, koji veruje da će se sve vrlo brzo vratiti u normalu.

"Električna energija dospeva do CEDIS-a, a CEDIS sada ima posla da je usmeri dalje prema gradovima. To može da potraje, jer CEDIS mora da reši situaciju u svakom gradu posebno", istakao je Mujović.

On je dodao da je diskutabilno kada će se sve vratiti u normalu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Невена

    21. jun 2024 | 14:37

    Милогорци и Хрвати морају бити мнооого пажљивији и уљуднији према Русима и наравно нама Србима јер знају колико им је у овим врелим данима електрика неопходна... нарочито за потребе туризма .... 😀😀😀😄

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA