Vreme čitanja: oko 2 min.

"Zavorite prozore i ne izlazite napolje!" Ogroman požar u Hrvatskoj, izdato hitno upozorenje

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića, koji takođe živi u tom gradu, posle 19 sati jurio je zagrebačkom obilaznicom pod pratnjom, a sam požar je udaljen manje od kilometar od njegove kuće.

  • 0
požar, hrvatska Foto: čitalac 24sata.hr

Veliki požar izbio je u sredu posle podne u Hrvatskoj u Zaprešiću, a nad gradom se nadvio gust crni dim, prenose hrvatski mediji. Gori pogon Eko-flore u kome se nalaze ogromne količine plastičnog otpada.

- Imamo požar u skladištu betona na ivici naše deponije. Plastična ambalaža gori. Povređenih i ljudskih žrtava nije bilo. Sve hitne službe su tu - rekao je za 24 sata zamenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus.

Objekat Eko-flora nalazi se u neposrednoj blizini centra Zaprešića, pored Železničke stanice Novi dvori i Jelačićevih Novih dvora. Saobraćaj na staroj Zagorskoj magistrali pored tržnog centra Vestgejt za sada se odvija normalno, mole se vozači da se ne zaustavljaju bez preke potrebe. Na licu mesta su sve lokalne vatrogasne jedinice.

- Nikada nismo videli ovako crn i neverovatno gust dim, sećam se kada su goreli Pripuzovi pogoni u Podsusedu, ali ovo je još gore, neverovatno je koliko mračno izgleda - kažu Zaprešićani.

Dim se širi prema severnim obroncima Medvednice, ali i prema zapadu grada, Podsusedu, Vrapču. S obzirom na ogromnu količinu toksičnih čestica, svi građani iz tog dela grada se upozoravaju da ne izlaze bez preke potrebe i da zatvore prozore. Opština Bistra pozvala je sve stanovnike da zatvore prozore i ostanu u zatvorenom prostoru kako bi izbegli udisanje dima.

Prema rečima ministra unutrašnjih poslova Davora Božinovića, koji takođe živi u tom gradu, posle 19 sati jurio je zagrebačkom obilaznicom pod pratnjom, a sam požar je udaljen manje od kilometar od njegove kuće.

Eko-Flor Plus je deo Cios grupe, čiji je vlasnik kontroverzni Petar Pripuz. Kompanija je osnovana 2001. godine i izrasla je u najveću domaću privatnu kompaniju za sakupljanje komunalnog i neopasnog otpada u Hrvatskoj. Pokriva područje gotovo cijele kontinentalne Hrvatske i Zadarske županije. Kako navodi Fina, Eko-Flor Plus je godinu završio sa rekordnim poslovnim ciframa. Imao je 21,3 miliona evra prihoda i 2,5 miliona evra dobiti. Zapošljava više od 200 ljudi, čija je prosečna plata 967 evra. Prošle godine otpad je spaljen i u objektima preduzeća u Mokricama kod Oroslavja.

(Telegraf.rs)

Video: Prva izjava Jovane Jeremić i Dragana nakon velikog požara u pogonu: "Imali smo najavu da će se..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA