Srbi nam otkrili da li bi kupili nekretninu u Hrvatskoj: Odgovori su nas iznenadili

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Da li su Srbima primamljivi "komšijski kvadrati"

Odjeknula je vest hrvatskih medija da je sve više Srba koji su odlučuju na to da u Hrvatskoj kupe nekretninu.

Srbi su, prema rečima agenata za nekretnine, počeli masovno da kupuju stanove i kuće u Hrvatskoj, a kada biraju lokaciju, gledaju primorje.

Istakli su da se uglavnom javljaju kupci veće platežne moći, koji preferiraju kupovinu skupljih nekretnina na elitnim destinacijama. Kako su naveli, Srbi su uglavnom zainteresovani za kupovinu nekretnina u Opatiji i Istri s naglaskom na zapadnu obalu.

"Nismo primetili veći interes građana Srbije za nekretninama u Dalmaciji, rekla bih da je interes isti kao ranije i to uglavnom ako je jedan od vlasnika, ako su kupci bračni par, poreklom iz Hrvatske", naveli su agenti.

Nismo uspeli da dođemo do informacije koliko je tačno Srba u prethodnih godinu dana "pazarilo" neku nekretninu u Hrvatskoj, pogotovo na primorju, ali smo pitali vas da li biste kupili tamo kvadrate.

U anketi je učestvovalo više od 2.380 ispitanika, a gotovo 54 odsto je reklo da u Hrvatskoj nikad ne bi kupili nekretninu. Međutim, čak 32.65 osto je navelo da bi kupili nekretninu ovde, pogotovo na primorju.

Oko 6 odsto ispitanika je reklo da već ima nekretninu u Hrvatskoj, dok 7,76 odsto nije sigurno da li bi kupili kvadrate kod komšija.

(Telegraf.rs)

Video: Predivan prizor na Jadranu: Delfin se zaigrao i napravio predstavu za putnike na brodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA