Damir ubio komšinicu, telo u bunaru skrivao 11 godina, odale ga Google mape: Nestvaran slučaj šokirao region

 
I. N.
I. N.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Biće sprovedeno i grafološko veštačenje rukopisa Slavojke Senišin na kupoprodajnom ugovoru s Keleminčićem od 7. jula 2005. godine

Nestvaran slučaj koji je potresao ceo region, konačno bi mogao da dobije epilog. Počelo je suđenje Damiru Keleminčiću (65), koji se tereti da je ubio svoju komšinicu, a telo potom skrivao 11 godina.

"Nisam kriv", izjavio je na početku suđenja Damir, optužen da je na podmukao način i iz koristoljublja 2011. ubio komšinicu Slavojku Senišin (76). Prema optužnici, Keleminčić je Slavojku ubio kako bi se domogao njenog stana, piše Index.

Čim je seo na optuženičku klupu, protestovao je zbog fotografa koji su ga snimali, a zatim je zatražio da se celo suđenje zatvori za javnost pravdajući to to interesom svoje porodice, koja teško podnosi da čita sve što se objavljuje o njemu. Predlog mu je odbijen.

Na suđenju bi trebalo da bude ispitano 30-ak svedoka, među kojima su i članovi porodice optuženog. Osim toga biće reprodukovani snimci tajno snimljenih Keleminčićevih razgovora koje ga, kako je uvereno tužilaštvo, uveliko inkriminišu. Biće sprovedeno i grafološko veštačenje rukopisa Slavojke Senišin na kupoprodajnom ugovoru s Keleminčićem od 7. jula 2005. godine.

Odbrana smatra da je to važno jer je kao motiv ubistva navedeno koristoljublje, a ako je Slavojka Senešin potpisala ugovor, Keleminčić se mogao upisati kao vlasnik, objasnio je advokat Arnold Čada.

Prema optužnici, Keleminčić je svoju komšinicu ubio krajem 2011. a zatim njeno telo bacio u bunar kraj svoje vikendice u Prečnom.

Tamo je telo i pronađeno u septembru 2022. godine. Iako je okrivljeni čak premeštao nadzemni deo bunara, istražitelji su, snimajući njegove razgovore, saznali da je telo ipak tamo.

"U Prečnom sam. Kopaju bagerima. Verovatno budu nosili Slavojku... Oprosti za sve... Branio sam se od nje, a ovo ti pričam tako da znaš", rekao je Keleminčić svom ocu dok su ga istražitelji tajno nadzirali.

"Šta? Ti si je uklonio?", upitao ga je otac.

"Da, samo ne smeš to, nemoj nikome reći, oni kopaju celo dvorište...", odgovorio mu je Keleminčić.

Telo pronađeno na dubini od sedam metara

Članovi porodice prijavili su nestanak 76-godišnjakinje, ali istraga godinama nije davala rezultate. Keleminčić je pet godina nakon ubistva krivotvorio i overio dokumentaciju o kupovini stana kako bi prisvojio nekretninu žrtve.

"Budući da prvobitno nisu postojala saznanja da je oštećena žrtva krivičnog dela, članovi porodice su 2011. godine prijavili njen nestanak, dok sprovedenim kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno gde se oštećena nalazi", piše policija zajedničkoj stambenoj zgradi.

Policajci su od 2020. do 2022. došli do novih saznanja koja su povezala Keleminčića s nestankom 76-godišnjakinje. Tražili su nalog Županijskog suda u Zagrebu za pretragu imanja osumnjičenog koje se nalazi u naselju nedaleko od Ivanić-Grada.

U ssradnji s pripadnicima MORH-a prekopali su dvorište i pronađen je zatrpani bunar. Iz policije su posumnjali da je osumnjičeni zatrpao bunar kako bi sakrio mesto gde je bacio telo oštećene. 22. septembra 2022, na dubini od sedam metara, pronađeno je telo zamotano u tepih.

"Došli smo tamo i shvatili da nema bunara"

Šef Službe opšteg kriminaliteta PU zagrebačke Zvonimir Petrović je tada potvrdio kako je policiji pri istrazi pomogao Google Street View.

"Što se samog bunara tiče, pregledom Google Street View-a smo shvatili da je pre samog nestanka žrtve bunar bio na svom mestu. Kad smo na mesto pronalaska tela došli fizički, shvatili smo da bunara nema, da je samo kruna od bunara premeštena ispred vikend-kuće. To je bila indicija da intenzivnije krenemo u sprovođenje drugih mera", naveo je.

Dodao je i kako je policija razgovarala s Keleminčićem još 2011.

"U tom trenutku nikakve indicije nisu upućivale na njega", napomenuo je.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak razlupanog kombija nakon sudara sa vozom: Jeziva nesreća kod Vladičinog Hana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA