Damir komšinicu zadavio žicom zbog stana, pa je bacio u bunar i zatrpao ga: Njeno telo našli posle 11 godina

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Telo žrtve policija je pronašla u septembru 2022. u bunaru u Prečnom na dubini od sedam metara, a identitet je potvrđen DNK analizom. Ruke su joj bile vezane na leđima samolepljivom trakom, dok joj je oko glave više puta bila omotana PVC vrećica, a oko vrata je bila omotana plastificirana žica

Damiru Keleminčiću (65) u četvrtak je na Županijskom sudu u Zagrebu počelo suđenje za teško ubistvo iz koristoljublja. On se tereti da je komšinicu Slavojku Senišin (76) ubio 2011. godine kako bi se domogao njenog stana. Suđenje je počelo nakon što su u martu potvrdili optužnicu protiv Keleminčića, prenosi 24sata.hr.

Terete ga da je između oktobra i novembra 2011. u Dinarskoj ulici u Zagrebu u nameri da Slavojku liši života zbog njenog dela stana iskoristio činjenicu da je reč o ženi u dobi od 76 godina koja mu ne može pružiti adekvatni otpor i koja živi sama u stanu od 72 kvadrata na prvom spratu kuće u kojoj je stanovala prišao žrtvi te je s leđa zadavio žicom. Njene ruke i noge potom je vezao selotejpom i telo zamotao u tepih, a potom ga prevezao do svoje vikendice u Prečnom.

Tamo je tako zamotano telo bacio u bunar u dvorištu i zatrpao ga građevinskim otpadom, a površinsko okno bunara kasnije pomerio i premestio ispred vikendice kako bi prikrio mesto gde je sakrio telo.

Slavojkin nestanak policiji je 5. novembra 2011. prijavio njen sin. Kako potraga za njom nije urodila plodom, Keleminčić je strpljivo čekao da prođe zakonski rok od pet godina kako bi se Slavojka proglasila mrtvom. Potom je 20. septembra 2016. na Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu podneo zahtev za promenom upisa nekretnine. Sa sobom je imao ugovor u kojem je sebe neistinito naveo kao kupca stana Slavojke Senišin. U tom lažnom ugovoru pisalo je da je stan kupio 7. juna 2005., a čak je bio overen i kod javnog beležnika. Keleminčić je bio toliko bezobziran da požuruje uknjižbu, koja je i sprovedena 16. januara 2017., nakon čega je on provalio u stan, promenio bravu i u njega uselio svog sina.

Sudiće mu se za teško ubistvo na podmukao način i iz koristoljublja kao i za falsifikovanje isprave. Tužilaštvo od suda traži i da mu oduzme nekretninu koju je stekao krivičnim delom.

Keleminčić se na ispitivanju u tužilaštvu branio ćutnjom.

Telo žrtve policija je pronašla u septembru 2022. u bunaru u Prečnom na dubini od sedam metara, a identitet je potvrđen DNK analizom. Ruke su joj bile vezane na leđima samolepljivom trakom, dok joj je oko glave više puta bila omotana PVC vrećica, a oko vrata je bila omotana plastificirana žica.

Kada je policija ponovo pokrenula istragu nestanka nesretne žene, pre nogo što je Keleminčić uhapšen, on je jedno vreme bio tajno praćen i prisluškivan. Pa su tajno snimljeni razgovori koje je vodio u septembru 2022. s raznim osobama dok su psi za detekciju mrtvih tela njuškali po njegovom imanju u Prečnom.

- Dođeš na večeru? - pita ga prijateljica u jednom od tih razgovora.

- Ne mogu jer se radi o nestanku one žene - odgovara on.

- Koje žene? - pita ga sagovornica.

- One koje je živela u mojoj kući ili živi te za koju se ne zna gde je - odgovara on.

Kako policijska potraga traje, tako je Keleminčić u sve većoj panici pa 21. septembra 2022. zove svog oca.

- U Prečnom sam. Kopaju bagerima. Verovatno budu našali Slavojku... Oprosti za sve... Branio sam se od nje, a ovo ti pričam tako da znaš - kaže on ocu.

- Kaj si je ti maknul? - pita ga otac.

- Da, samo ne smeš to, nemoj nikome reći, oni kopaju celo dvorište... - odgovara Keleminčić.

- A budu li je našli? - pita ga otac.

- Verovatno budu, bila je to samoodbrana... samo ti to mogu reći i verovatno tako brzo neću doći kući - kaže Keleminčić, očigledno svestan da je njegovo delo razotkriveno nakon 11 godina.

Uhapšen je istog dana kada je vodio taj razgovor i od tada je u istražnom zatvoru.

(Telegraf.rs)

Video: Ovo je zgrada u kojoj je Mujaga sekirom ubio suprugu i dvoje dece, a onda se bacio sa nje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA