Vreme čitanja: oko 1 min.

Pao dalekovod na krave koje su pasle na livadi i usmrtio ih: "Danas su krave, sutra ljudi"

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Niko grom nije čuo, stubovi padaju, goveda usmrćuju, tako je moglo proći dete ili neko drugi", oštar je gradonačenik Sinja

  • 0

U Čačijinom Dolcu u Hrvatskoj su zbog pada dalekovoda i strujnog udara smrtno stradale krave koje su pasle na livadi. Mesto je posetio gradonačelnik Sinja Miro Bulj, prenosi Slobodna Dalmacija.

Gradonačelnik Bulj susreo se s vlasnikom usmrćenih krava Nikšom Čačijom koji za smrt krava optužuje isključivo Hrvatsku elektroprivredu (HEP) koji nije zamenio dotrajale drvene stubove. Čačija tvrdi da meštani ovog naselja već godinama upozoravaju HEP na ovakav nemili ishod.

Sam gradonačelnik Bulj godinama je, kaže, slao bezbroj dopisa HEP-u, upozoravao pa čak i protestovao zbog neulaganja u infrastrukturu. S druge strane, HEP se ograđuje i kaže da je za pad dalekovoda koji je usmrtio stoku kriv grom.

Bulj je uveren da iz Uprave HEP-a lažu:

- Niko grom nije čuo, stubovi padaju, goveda usmrćuju, tako je moglo proći dete ili neko drugi. Glavno je da oni prodaju plin za cent, svojim tajkunima i sponzorima. Dok naša Cetina proizvodi 40 posto hidroenergije ovde kod nas je infrastruktura kao iz doba Divljeg zapada, "Dok" Holideja i šerifa Vajata Erpa - oštar je bio sinjski gradonačelnik i dodao da narod s ovih područja beži.

- S ovakvim ponašanjem ste raselili Dalmaciju, Zagoru, a tako raseljavate i Hrvatsku. Ciljano iseljavate Hrvate sa ognjišta, a onda imenujete ministre poljoprivrede i demografije za navodni spas naroda, a u interesu tajkuna.

- Našeg seljaka terate sa zemlje i gasite mala poljoprivredna gazdinstva koja proizvode domaću hranu i to samo kako bi pogodovali uvoznim lobijima. Ponašate se kao kolonisti i smatrate da smo robovi, a to nećemo biti i staćemo vam na kraj. Danas ste ubili krave, a sutra su na redu ljudi. Vi ste obične štetočine i talog društva - poručio je gradonačelnik Bulj.

(Telegraf.rs)

Video: Zapadna Srbija: Nevreme lomilo drveće, prekinulo struju a izbilo je i nekoliko požara

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA