Glavni blagajnik "ojadio" banku u Herceg Novom za 870.000 evra

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Protiv S. K. će biti podneta krivična prijava

Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Herceg Novi uhapsili su i Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podneli krivičnu prijavu protiv osobe koja se sumnjiči da je izvršila krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju na štetu jedne banke, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Uhapšen je S. K. (46) koji je, kao zaposleni u pomenutoj banci, u filijali u Herceg Novom, kao glavni blagajnik, zloupotrebom svog položaja i poverenja u pogledu raspolaganja tuđim novcem, vlasništvom ove banke, u nameri da se na popisu ekspoziture u kojoj je zaposlen ne bi utvrdio manjak, kroz bankarsku aplikaciju banke u glavni trezor druge ekspoziture prosledio novac u iznosu od 870.000 evra.

On je zatim umesto novca u navedenom iznosu u plastičnu kesu stavio 40 blokova blanko uplatnica. Pregledom bankarske aplikacije utvrđen je manjak u iznosu od 870.000 evra i utvrđeno da je pričinjena šteta ovoj banci u navedenom iznosu.

Pripadnici hercegnovske policije u koordinaciji sa nadležnim tužiocem preduzimaju dalje aktivnosti iz svoje nadležnosti u cilju potpunog rasvetljavanja svih činjenica i okolnosti izvršenja ovog krivičnog dela.

(Telegraf.rs)

Video: Gašić otkrio spomen-bistu Đorđu Mihailoviću: Danas je 106. godišnjica proboja Solunskog fronta

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA