≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Priveli oca koji se sumnjiči da je pljuvao spremačicu škole: "Nije izolovan slučaj, zaključavaćemo u 8 sati"

A. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Policija je u utorak ujutro intervenisala u dvorištu Područne osnovne škole u Kožinu kraj Zadra gde je roditelj jednog od učenika verbalno, a potom i fizički napao spremačicu škole

  • 0
čistačica, spremačica, tetkica u školi, škola ribanje čišćenje dezinfekcija škole Foto: Andrei Ogorodnik / TASS / Profimedia

U dvorištu jedne Osnovne škole u Kožinu kraj Zadra došlo je do incidenta kada je roditelj jednog učenika, navodno, prvo verbalno, a potom i fizički napao spremačicu škole.

Prema nezvaničnim informacijama, roditelj je ispljuvao 60-godišnju spremačicu jer nije dala njegovom detetu da za vreme školskog odmora uđe u školu. Žena je u ovom "natezanju" sa učenikom zadobila povrede uha, a dečaku je povređeno rame, ustanovljeno je u Opštoj bolnici u Zadru.

Policija je u utorak uveče potvrdila do je zbog incidenta u toku kriminalistička obrada, ali da će se više o ovom slučaju znati tokom sutrašnjeg dana.

Zbog incidenta koji u dvorištu Područne škole, koja je deo matične škole Petra Preradovića u Zadru roditelji svih učenika su tokom dana dobili obaveštenje da sutra moraju decu da dovedu na vreme jer će se sve škole nakon 8 sati - zaključavati.

"Zbog verbalnog i fizičkog napada jednog roditelja na našu koleginicu spremačicu u Kožinu, vrata naših škola (matične i područnih) će se od sutra zaključavati od 8:00 sati do kraja nastave. Molim vas vodite računa da deca ne kasne, tj. da do 8:00 h uđu u školu", poruka je roditeljima.

Direktor Osnovne škole Petar Preradović, Ante Barać, potvrdio je kako je odluka o zaključavanju škola donesena nakon ovog incidenta koji, kako je rekao, nije izolovan slučaj.

"Nažalost smo morali da donesemo takvu odluku jer su škole mesto nulte tolerancije na nasilje. Moramo zaštititi radnike i decu. Od sutra će portir koji će biti na vratima beležiti svaki ulazak u školu, tako da ne bi došlo do veće opasnosti. Imali smo već ovakvih situacija i one su izraženije što je bliži kraj školske godine. Ne znamo šta bi se dogodilo da tako neka osoba uđe u školu. To ne smemo dozvoliti", rekao je direktor zadarske Osnovne škole Petar Preradović.

(Telegraf.rs)

Video: Sve o stravičnom zločinu koji je potresao Bosnu: Komentar novinara koji je od početka na slučaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA