Kamioni u pratnji policije prevezli olupinu aviona koji se srušio kod Zagreba

 
M. P.
M. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

U subotu u 15.50 policija je počela potragu za manjim avionom koji je pao u šumi kod Kerestinca: U nesreći je preminuo 30-godišnji Ivan D.

"Vozila su dva kamiona jedan za drugim. Na prvom je bio manji deo aviona, mislim da je reč o zadnjem kraju, a na drugom je bila veća olupina. Ispred i iza kamiona je bilo puno policije. Vozili su u smeru Zagreba", rekao je čitalac portala 24sata.hr koji je u ponedeljak oko 13.30 u Stupniku snimio kamione koji prevoze olupinu aviona koji se u subotu srušio u šumi kod Kerestinca.

Podsetimo, zagrebačka policija je u ponedeljak saopštila nove detalje tragične vazduhoplovne nesreće u kojoj je život izgubio 30-godišnji Ivan D.

Naime, u subotu 25. maja oko 15.51 sati policija je primila dojavu o padu manjeg aviona na području naselja Lučko.

Policija je s drugim službama izašla na teren te su započeli sa traganjem, a do unesrećenih prvi je stigao policijski službenik policijske uprave zagrebačke, čime je ujedno i potvrđena tačnost dojave.

Na samom licu mesta, u Stupničko-obreškoj šumi, pružena je lekarska pomoć povređenima i utvrđeno da je u padu aviona jedna osoba smrtno stradala.

Avionom Cessna, mađarskih registarskih oznaka, upravljao je 27-godišnjak, te je iz zasad neutvrđenog razloga došlo do pada vazduhoplova 20-ak minuta nakon poletanja. Uz pilota nalazile su se još četiri osobe, smrtno stradali 30-godišnjak, dvojica muškaraca starosti 39 i 22 godine, te 68-godišnjakinja. Povređenima je pružena lekarska pomoć u zdravstvenim ustanovama na području Zagreba.

Uviđajem rukovodi dežurna zamenica Županijskog državnog tužilaštva u Velikoj Gorici u saradnji s istražiteljima vazduhoplovnih nesreća. Uviđaj i istraga se nastavljaju u cilju utvrđivanja svih okolnosti.

(Telegraf.rs)

Video: Kolege ga "uremile" pa je tresnuo iz aviona: Srećom preživeo je

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA