Za godinu dana u Bosni i Hercegovini ubijeno 14 žena: Većinu su usmrtili njihovi partneri

 
A. P.
A. P.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Najnoviji slučaj u Tuzli ponovo je šokirao javnost, kada se saznalo da je Mujaga Čičkušić, zaposleni Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, osumnjičen da je ubio suprugu i dvoje maloletne dece, nakon čega je izvršio samoubistvo

Za godinu u Bosni i Hercegovini je ubijeno 14 žena. Kako prenosi "Avaz", najnoviji slučaj u Tuzli ponovo je šokirao javnost, kada se saznalo da je Mujaga Čičkušić, zaposleni Kliničkog centra Univerziteta u Tuzli, osumnjičen da je ubio suprugu i dvoje maloletne dece, nakon čega je izvršio samoubistvo.

Muharem Subašić (60), prošle godine 7. maja je u tuzlanskom naselju Krojčica sekirom ubio suprugu Kadu Subašić.

Mevludin Aljić (58) je 20. avgusta 2023. u naselju Podgajevi kod Živinica hicima iz vatrenog oružja usmrtio nevenčanu suprugu Tahiru Čamdžić (52), a potom izvršio samoubistvo.

Krajem istog meseca u Zavidovićima Mersud Halilović (45) hicima iz lovačke puške ubio je svoju nevenčanu suprugu Aidu Dendić (33), a potom izvršio samoubistvo.

Aida Dendić Aida Dendić Foto: Facebook/Aida Dendić

Nermin Sulejmanović je 11. avgusta prošle godine svirepo ubio Nizamu Hećimović. U svom krvavom pohodu ubio je još dva muškarca. Oca i sina, Denisa i Ondera Džengiza.

Nizza Hecimovic Nizama Hećimović, Gradačac Nizama Hećimović Foto-kolaž: Facebook, Mileta Mirčetić

Amir Hasanbašić (18) iz Modriče priznao je ubistvo svoje nane Mensure Hasanbašić (58), koju je 24. oktobra 2023. godine nožem ubo 24 puta.


Usledio je zločin 7. februara 2023. godine, kada je pripadnik MUP TK Elvis Ćustendil s više hitaca iz službenog pištolja usmrtio Amru Kahrimanović u Tuzli.

Amra Kahrimanović Amra Kahirmanović Foto: Facebook

U Bijeljini, u naselju Velika Obarska, M. V. (18) je 2. decembra 2023. godine sekirom ubio majku S. V. (50), čije je telo zapalio.

U Dobrljinu kod Bosanskog Novog 30. decembra 2023. Željko Z. (65) ubio je svoju majku Zorku Z. (86) i sestru Ljiljanu K. (58), a potom hicem iz vatrenog oružja izvršio samoubistvo.

U Sarajevu je Anel Bećirović 12. novembra 2023. godine, uprkos zabrani prilaska i prilikom predaje deteta majci, hicem iz pištolja ubio Emiru Maslan.

Selma Baluković (48) ubijena je u Lipnici 20. februara 2024. godine, a njen partner, mađarski državljanin Erno Szabo Csaki (50) pokušao je da izvrši samoubistvo.

Refik Mujedinović je 8. maja ove godine sekirom usmrtio suprugu Halidu Mujedinović, a onda otišao u Srebrenik, gde se obesio u dvorištu kuće.

U naselju Miljevina kod Foče Radomir Andrić pištoljem je usmrtio suprugu Milevu Andrić, a potom sebi oduzeo život.

(Telegraf.rs)

Video: Kuma Zejna nastupila na Prajdu: Napravila šou u Manježu, svi joj skandirali "Najbolja!"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA