Vreme čitanja: oko 2 min.

Kriminalac izboden u zatvoru u Zadru: Osuđivan za napad na Acu Rusa

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

U dosijeu ima presudu od pet godina i dva meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus

  • 0
Zatvor Foto: Shutterstock

Josip Čubelić zvani Čuba (37) povređen je u istražnom zatvoru u Zadru, javlja Dalmacija Danas,

Njega je, kako navode, napao drugi zatvorenik i izbo ga oštrim predmetom.

"Potvrđujemo da je krajem prošle nedelje u zatvoru u Zadru zabeležen incidentni događaj u kojem je jedna osoba lišena slobode telesno napala drugu. Napadnuti istražni zatvorenik zadobio je nekoliko površinskih povreda i povredu šake. Istražnom zatvoreniku odmah je pružena lekarska pomoć, a nadležni u Zatvoru u Zadru preduzeli su dodatne sigurnosne mere", rekli su za Dalmaciju Danas iz Ministarstva pravosuđa, uprave i digitalne transformacije, ne navodeći identitet.

Šef bande naručio njegovo ubojstvo

Čubelić je široj javnosti postao poznat kada je u Srinjinama u decembra 2017. po nogama izrešetan Mario Bečić, poznatiji kao mister turizma Dalmacije, a upravo je Čubu policija teretila za propucavanje i da ga je nakon ranjavanja izudarao drškom pištolja po glavi. Međutim, nakon provedenih ni mesec dana u istražnom zatvoru Čuba je pušten na slobodu, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

Nakon sedam meseci postupka Županijsko državno tužilaštvo u Splitu obustavilo je istragu zbog nedostatka dokaza pa je Čubelić oslobođen sumnje da je pokušao da ubije Bečića.

Četiri godine zatvora zbog pokušaja ubistva

U dosijeu ima presudu od pet godina i dva meseca zatvora zbog pokušaja ubistva Aleksandra Dimitrova, poznatijeg pod nadimkom Aco Rus, u aprilu 2013. godine u Velebitskoj ulici te zbog opšte opasne radnje i nedozvoljenog držanja oružja.

Tokekom boravka u zatvoru na splitskim Bilicama napao ga je Ante Bilić iz Splita, bokser osuđen za ubistvo iz pištolja Marjana Bilića Kovačevića na 12 godina zatvora, pisala je tada Slobodna Dalmacija.

Čubelić je odslužio četiri godine nakon kojih je pušten na uslovnu slobodu.

Čubelić je svoj 31. rođendan slavio u restoranu na spratu katu splitskog trgovačkog centra Joker, a slavlje je prekinulo tridesetak interventnih policajaca.

Policajci su, pisala je tada Slobodna, oko 22 sata prekinuli proslavu na kojoj je bilo dvadesetak zvanica, među kojima su bila i neka poznatija imena splitskog krim-miljea.

Iako su bili vidno iznenađeni upadom tolikog broja policajaca, niko od prisutnih nije pružao nikakav otpor niti se glasnije bunio. Svi od kojih je to zatraženo su se spustili do svojih automobila parkiranih u garaži trgovačkog centra i otvorili ih za policijsku pretragu.

Na kraju je kod jednog od njih nađen preklopni nož, drugi je imao bokser, a treći manju količinu kokaina. Policija je intervenisala nakon dojave da je jedan od muškaraca naoružan nožem.

Na suđenju zločinačkoj organizaciji Deana Majstorovića svedočio je Željko Melvan, pravosnažno osuđen na 19 godina zatvora za ubistvo Vedrana Marendića. Sam se javio sa željom da kaže koja je ubistva naručio Majstorović dok je bio u bekstvu nakon Marendićeve smrti, pisao je tada Dalmatinski portal.

Susret se dogodio u Nemačkoj, a Majstorović je, tvrdio je Melvan, ponudio 250.000 evra za pljačku jedne porodice, 50.000 evra za likvidaciju T. M. i još 70.000 evra za likvidaciju Josipa Čubelića i Marka Bekavca. Rekao je da mu motivi za njihovu likvidaciju nisu poznati.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA