Pomagačima ubice Farisa Pendeka uvedene mere zabrane: Evo šta one podrazumevaju

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Gradišić i Saljević su pušteni na slobodu pre dva dana, a bili su u pritvoru od 1. februara

Nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu, na predlog odbrane, objavio odluku o puštanju na slobodu Elmedina Gradišića i Merisa Saljevića, pomagača Adema Šumana koji je u Sarajevu ubio tinejdžera Farisa Pendeka, reagovalo je Tužilaštvo Kantona Sarajevo na čiji zahtev su pomagačima uvedene mere zabrane.

Naime, mere zabrane podrazumevaju jednom sedmično javljanje nadležnoj policijskoj stanici, zabranu sastajanja sa određenim osobama kao i zabranu međusobnog sastajanja, potvrdila je za Klix.ba portparolka Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Gradišić i Saljević su pušteni na slobodu pre dva dana, a bili su u pritvoru od 1. februara. Kako je tada saopšteno, pomagačima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke ili prikriti dokaze.

Podsetimo, prema navodima Tužilaštva, Šuman je kobne noći provocirao Pendeka i njegove drugare koji su bili u suprotnom automobilu nakon čega su oni otvorili prozor i pitali u čemu je problem. Šuman je, potom, udario jednog od Pendekovih drugara, vratio se u automobil po pištolj u nameri da ga liši života, ali pogodio je Pendeka koji je sedeo pored njega.

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, u produžen je pritvor za još tri meseca.

- Pritvor može trajati do 25. jula 2024. godine ili do nove odluke suda. Pritvor se produžava zbog opasnosti od bekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ponoviti krivično delo ili uticati na svedoke, kao i zbog opasnosti da bi boravak osumnjičenog na slobodi mogao uznemiriti javnost - saopšteno je iz Tužilaštva KS.

(Telegraf.rs)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA