Veje sneg! Zahlađenje i nevreme stigli u region: Ovi predeli su sledeći na udaru, moguće i grmljavinske oluje

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Do jutra će se vreme u Sloveniji smiriti, a istovremeno hladni front iz regiona u drugoj polovini noći stiže i do Srbije

U ovom času hladni front iz oblasti Alpa stigao je do Slovenije i do severnog Jadrana i doneo drastično zahlađenje sa kišom i obilnim pljuskovima, pri čemu su temperature opale za 15 ak stepeni. U Ljubljani je temperatura opala na 10°C, a u Julijskim Alpima veje sneg, pri čemu je temperatura opala na -3°C.

U istom času, samo 50 ak kilometara istočnije u Zagrebu je letnjih 25°C, a u Slavoniji i na severu Bosne 28°C, dok je u centralnim i istočnim predelima Srbije danas bilo 31°C.

Do kraja dana hladni front stići će i do severozapada Hrvatske i Dalmacije, a posle 21 h i do zapada Bosne i doneti drastično zahlađenje sa kišom i obilnim pljuskovima sa grmljavinom, uz na udare i olujni severozapadni vetar. Temperature će biti u padu za 15 ak stepeni.

Potom će se na udaru hladnog fronta i zahlađenja naći i Slavonija, a tokom noći pored Hrvatske i Bosne i Hercegovine, hladni front sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom premneštaće se i preko Crne Gore.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje.

Do jutra će se vreme u Sloveniji smiriti, a istovremeno hladni front iz regiona u drugoj polovini noći stiće će i do Srbije i to prvo do zapadnih i severozapadnih, do jutra i do ostalih predela uz kišu i pljuskove sa grmljavinom, pa će i u Srbiji sutra biti svežije za desetak stepeni.

Naše područje i jugoistok Evrope nalazi se na udaru veoma tople vazdušne mase sa severa Afrike, uz ogromne količine peska iz Sahare.

Oblak peska prekrio je područje od juga Italije i Balkana preko našeg područja i Jadrana sve do centralne i istočne Evrope, a temperature vazduha su prave letnje, pri čemu je kod nas beleženo preko 30°C, u centralnoj i istočnoj Evropi preko 25°C, a u Moskvi je danas bilo 20°C.

Istovremeno, ciklon već danima zapadnoj i jugozapadnoj Evropi i oblasti Alpa donosi obilne kiše i pravo jesenje vreme, uz sneg u planinama.

U višim predelima Alpa palo je više od pola metra snega, a hladni front koji je iz oblasti Alpa stigao pred kraj dana do Slovenije, sada se premešta dalje na istok prema našem području.

(Telegraf.rs)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA