Nevreme već stiglo do ove zemlje u našem regionu, evo ko je sledeći na udaru: Sneg će biti praćen grmljavinom

 
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Hladni front doneće i jak severozapadni vetar, ali i osetniji pad temperature vazduha i to za više od 10 stepeni

Oblast Alpa danas je zahvatilo jako pogoršanje vremena sa kišom i obilnim pljuskovima sa grmljavinom, dok je u višim predelima vejao sneg, ponegde praćen grmljavinom. Najobilnije padavine zahvatile su severne predele Italije, Švajcarsku i zapad Austrije, a u sklopu veoma izraženog hladnog fronta ovo nevreme premešta se dalje prema istoku.

Nakon prolećnog dana, Sloveniju je ove večeri zahvatilo napomenut sistem, uz prodor hladnog fronta, sa jakom kišom i obilnim pljuskovima sa grnmljavinom. Trenutno au na udaru severozapadni, zapadni i jugozapadni predeli Slovenije. Očekuju se i vrlo obilne padavine, dok je na planinama sneg praćen grmljavinom.

U nastavku večeri olujni sistem sa zapada zemlje širiće se prema ostalim predelima, uz jaku kišu i pljuskove sa grmljavinom, dok se na planinama očekuje sneg.

U narednih sat vremena jaka kiša i pljuskovi sa grmljavinom zahvatiće i šire područje Ljubljane.

Dakle, tokom večeri i noći širom Slovenije očekuju se vrlo obilne padavine. Očekuje se da padne i do 50 mm, lokalno i do 100 mm kiše po kvadratnom metru, na planinama i do 30 ak centimetara snega.

Hladni front doneće i jak severozapadni vetar, ali i osetniji pad temperature vazduha i to za više od 10 stepeni. U nižim predelima temperature će biti oko 5°C, a na planinama ispod 0°C.

Nakon Slovenije, hladni front kasnije tokom večeri doneće pogoršanje vremena i severozapadnim predelima Hrvatske i severnom Jadranu, uz obilne kiše i grmljavinske pljuskove, dok će zahlađenje Gorskom Kotaru doneti obilni sneg, a moguće je da on ponegde bude praćen i grmljavinom.

U nastavku noći ovo pogoršanje vremena zahvatiće celu Hrvatsku, ali i Bosnu.

Do jutra hladni front i zahlađenje sa padavinama stići će i do severa i zapada, tokom dana i do ostalih predela Srbije, a nakon današnjih 24°C, sutra će temperature biti u padu i za 15 stepeni u odnosu na današnji dan.

Stabilizacija vremena u Sloveniji se očekuje već sutra ujutro.

(Telegraf.rs)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .🇨🇭🔊👍

    23. mart 2024 | 20:13

    Šaljemo ove padavine dalje jer kod nas su odradile svoje,znamo da je kod vas suvo i vruće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA